Presenteren is voorbereiden én loslaten

De afgelopen periode was één grote oefening in loslaten. We wisten immers niet hoe lang de invloed van corona op ons leven zou duren (nog steeds niet) en wat de consequenties zijn. Of we dierbaren of onze banen zouden verliezen. Hoe het verder moest. Op zulke momenten zit er niets anders op dan loslaten. Golven komen en gaan.

Had je je hier op voor kunnen bereiden?

Er gaan stemmen op van wel. Zorgen voor een eigen inkomen. Zorgen dat je online kunt werken. Zorgen voor je lichaam. Misschien is dat waar. En dan nog kunnen we uiteindelijk niet zo veel anders dan loslaten.

Loslaten is ook van groot belang bij presenteren.

Zo is het ook met Speechen.nl. Roeland en Katri hebben het bedrijf opgebouwd alsof hun leven er van af hing. Duizenden mensen zijn getraind volgens de Speechen-methode zodat presentaties raker, mooier, echter werden. En nog meer impact hadden. Door heel Nederland zijn mensen geïnspireerd geraakt en dingen in beweging gebracht, mede dankzij Speechen.nl.

Van vader op dochter

Ook dochter Majlis kreeg de smaak te pakken. Terwijl zij zich distantieerde en haar eigen weg ging in leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten, bouwden haar ouders een prachtig bedrijf. Het duurde even voordat Majlis ontdekte dat ze het weliswaar anders noemde, maar dat ze toch ongeveer hetzelfde deed als haar ouders. Mensen helpen hun verhaal ontdekken en het vertrouwen geven om dit ook naar buiten te brengen. De toegevoegde waarde van Speechen.nl is dat je ook nog leert hoe je dat dan moet doen. De kers op de taart.

En net als bij een goede presentatie is nu het moment gekomen dat Roeland mag loslaten. Hij mag vertrouwen op Majlis. Het is nu aan haar om door te geven wat zij heeft meegekregen.

Bekijk onderstaande video en zie zelf hoe ze hierover denken!​