some

Presentatietraining: Goed leren presenteren

De presentatietraining ‘Goed leren presenteren’ is onze meest complete training rondom presenteren en spreken. Fysiek, Inhoudelijk & Mentaal. In de training oefen je met verschillende technieken en presentatievaardigheden. Er is daarnaast veel ruimte voor persoonlijke aandachtspunten.

Breng jouw presentatie of pitch van goed naar geweldig!

Direct contact opnemen Inschrijven
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest

Na de training Goed leren presenteren

Na de presentatietraining ‘Goed leren presenteren’ spreek je onderscheidend en overtuigend. Je durft jezelf te zijn en weet dat je door jezelf in te brengen je verhaal versterkt. Je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met het publiek gaat je gemakkelijk af.

Met een pakkend verhaal weet je anderen te inspireren en te raken.

Situaties waarin je resultaat zult zien

 • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen
 • Intern presenteren
 • Online trainingen of meetings
 • Pitchen
 • Anderen wilt overtuigen
 • Omgaan met weerstand

Voor wie?
Deze presentatietraining is geschikt voor iedereen die spreekt in het openbaar, presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, regelmatig voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Het is niet van belang hoeveel ervaring je hebt met spreken in het openbaar (want de leerdoelen zijn immers persoonlijk).

Als spreekangst een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht. Het programma komt voor een groot deel overeen, maar er is in deze training extra aandacht voor het omgaan met spanning.

Inhoud presentatietraining
Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Daar geloven wij in.

 

Dag 1: Basis presentatie- en spreekvaardigheden

Tijdens de eerste dag krijg je inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (waaronder mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. We kijken naar het innemen van de rol van natuurlijk leider, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie of gesprek. Ook verken je de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium of in de ruimte. En onderzoek je het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisterenimprovisatie en storytelling. Al deze belangrijke basisvaardigheden in het leren presenteren komen terug in de presentatiecursus.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen

Deze dag ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je verhaal aansprekender te maken. Je leert hoe je effectief gebruik maakt van de ruimte en het podium. En je leert spelen met contact met je publiek. Je leert structuur aan te brengen in je verhaal. Ook oefen je met metaforen en anekdotes en structuren voor de opbouw van je verhaal. Na deze dag weet je ook hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. En hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie. Daarnaast komt ook online presenteren aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je tijdens de presentatietraining dus direct aanscherpen.

Dag 3: De diepte in

Je krijgt tijdens de derde dag inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen in je presentatie, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Daarnaast is er extra aandacht voor het omgaan met weerstand. We gaan ook in op hoe je je publiek raakt en geboeid houdt. En je ervaart de kracht van duo-presentatie. Ook oefen je deze dag met jouw eigen presentatie. Aan het einde van de dag is je eigen verhaal glashelder. Kortom: applaus gegarandeerd!

De investering voor deze driedaagse presentatietraining is €1425,-

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan onze aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €100,-

EXTRA: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Locatie:
Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie met een grote foyer en eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Corona
We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de NOBTRA om onze trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom kun je je je met een gerust hart inschrijven. Mocht deelname niet door kunnen gaan vanwege coronamaatregelen, dan kun je in dat geval (kosteloos) omboeken naar een andere datum.

Tijden:
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files).

Trainer:
Deze training wordt gegeven door Majlis Schweitzer.

Inschrijfvoorwaarden:
Meer info vind je hier.

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën.

Theorie Goed Leren Presenteren

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

Anderen over deze presentatietraining

Ik kan nu mezelf zijn tijdens een presentatie

“Ik heb tijdens deze drie dagen heel veel geleerd. Het belangrijkste is dat ik heb geleerd mezelf te durven zijn tijdens een presentatie. Door jezelf te zijn en je emoties te tonen, kun je je publiek echt bij je verhaal betrekken. De technieken die we geleerd hebben zijn handige hulpmiddelen die je kan in zetten als dat nodig is. Het presenteren van mijn werk is nu leuk in plaats van iets dat helaas moet gebeuren.”

Lotje van Lieshout (Beeldend kunstenaar)
Nu kan ik mijn publiek echt mee nemen

“WoW, wat gaf de trainer mij een energie en inspiratie. De training heeft mij een heel ander inzicht gegeven over wat presenteren is. Presenteren is nooit mijn ding geweest, maar soms ontkom je er niet aan en moet je. Door de overgave en overtuiging van de trainer  heb ik deze overtuiging kunnen veranderen. Door de technieken die we leerden ben ik nu in staat om mijn publiek mee te nemen in mijn boodschap wordt presenteren echt een feest! Nogmaals dank!”

Arthur (Coordinator Controlroom Planning)
Presentatietraining-goed-leren-presenteren

Kies je trainingsdagen en claim je plek!

Datum Locatie
20, 21 januari en 4 februari 2022 Amsterdam Nog 1 plaats beschikbaar
14, 15 en 28 maart 2022 Amsterdam Vol
19, 20 mei en 3 juni 2022 Amsterdam Direct Inschrijven
16, 17 en 30 juni 2022 Amsterdam Direct Inschrijven

Deelneemster Willeke over Goed leren presenteren

Speechen trainde Incompany bij o.a.

some

Adres

Postadres:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Graag ontvang ik regelmatig gratis tips en overwegingen die me helpen met mijn presentaties.

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.