some

Trainersopleiding

Post HBO professioneel Trainer: Vanuit de kern tevoorschijn komen

In deze erkende trainersopleiding leer je trainen op zowel zichtbare als verborgen lagen van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De ontwikkeling van je trainersvaardigheden gaan hand in hand met je persoonlijke ontwikkeling als mens. Je komt zelf nog meer tevoorschijn en ontwikkelt je tot een trainer met impact.

In deze train de trainer opleiding leer je aan de hand van 5 leerlijnen. Zo leer je effectieve trainingen ontwikkelen die zowel onmiddellijk zichtbare vooruitgang als diepgaande transformaties mogelijk maken.

Deze opleiding tot trainer bestaat uit een unieke combinatie tussen persoonlijk werk, trainingsvaardigheden én de kunst van presenteren. Goed kunnen presenteren is goud waard als trainer. Wil je niet alleen trainer worden, maar ook training geven op het vlak van spreken? Volg dan de aanvullende module presenteren. Deze module ondersteunt trainers bij het tot bloei brengen van ieders verhaal.

Neem een optie Direct inschrijven
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest

Trainers Majlis en Edward

Na de opleiding tot trainer

Na deze trainersopleiding heb je helderheid over jouw unieke aanbod en verhaal. Aan de hand van geleerde technieken, methoden en modellen krijg je opleidingsbehoeften helder. Je kunt een effectief trainingsprogramma ontwikkelen en verdiepend trainen op identiteitsniveau.

Als professional én als mens heb je zelf persoonlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Het is makkelijker geworden om jezelf meer te laten zien en vanuit je eigen kern te trainen op boven- en onderstroom. Je beschikt over een supportgroep van gelijkgestemde mensen.

Deze trainers opleiding is geschikt voor:

 • Trainers
 • HR professionals
 • Loopbaancoaches
 • Life coaches
 • Presentatoren
 • Dagvoorzitters
 • Sprekerscoaches
 • Docenten
 • Leidinggevenden

De trainersopleiding duurt 9 maanden. Daarin zitten 12 dagen opleidingsdagen. De trainingsdagen van deze opleiding worden ondersteund met huiswerkopdrachten, opdrachten samen met een buddy en intervisie met mede-deelnemers.

Wat leer je in deze opleiding?
De trainersopleiding is een praktijkgerichte opleiding waarbij je veel oefent in de rol van trainer. De opleiding is gebaseerd op verschillende theoretische kaders. Deze vinden samen hun weg in praktische oefeningen.

In deze opleiding ga je door een persoonlijk ontwikkelingsproces. Je werkt vanuit je persoonlijke casus naar je eigen unieke aanbod. Kortom je leert hoe je een training of een interventie moet ontwerpen en wat je te doen staat als trainer of coach.

Als onderdeel van de trainersopleiding ga je aan de slag met technieken uit de oosterse vechtkunst. Een effectieve manier om snel inzicht te krijgen in het contact met anderen. Zodat je direct aan de slag kunt met dat waar jij de meeste winst kunt behalen.

Brochure trainersopleiding
In deze opleiding wordt gewerkt middels 5 leerlijnen.

 • Verdieping en verrijking
 • Van Binnen naar Buiten
 • Trainingstechnieken
 • Het scheppen van een effectief leerklimaat
 • Sprekersprincipes en -technieken

Meer informatie hierover lees je in een brochure met de inhoud van de opleiding.

Module presentatietrainer
Door de opleiding aan te vullen met de 4-daagse module presenteren wordt de opleiding een opleiding tot presentatietrainer. Deze module bestaat uit de training Spreekangst wordt Stemkracht en zorgt voor extra verdieping op het gebied van spreken en persoonlijk leiderschap. Je ziet alles wat je hebt geleerd in de praktijk. Daarbij raak je op een diepere laag je eigen weerstand, angsten en blokkades. Deze kun je als bouwstenen in de opleiding gebruiken.

De opleiding Post HBO professioneel Trainer: 5750,-

De losse 4-daagse module presenteren die bestaat uit de training ‘Spreekangst wordt Stemkracht’: 1495,- (gereduceerde prijs)

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch. Betaling in termijnen is mogelijk.

INCLUSIEF: Telefonisch startgesprek met trainer Majlis of Edward vooraf aan de opleiding over jouw leerdoelen.
INCLUSIEF: Een jaar (5x) lang gratis deelname aan onze podium inspiratie-avonden om te oefenen en kennis op te frissen .
INCLUSIEF: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl).

Subsidies
Er zijn deelnemers aan onze trainingen die gebruik maken van een subsidie. Op de websites www.nrto.nl/subsidies/ en www.leeroverzicht.nl vind je meer informatie over mogelijke subsidies.

 

Trainers trainersopleiding

Deze trainersopleiding wordt gegeven door de vakexperts Majlis Schweitzer en Edward Kalisvaart. Majlis combineert haar jarenlange ervaring op het vlak van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling met haar ervaring als presentatietrainer. Deelnemers geven Majlis gemiddeld een 9.7 op Springest. Edward heeft als trainer 30 jaar ervaring op de teller in het begeleiden van (management) teams en leiderschapstrajecten.

Majlis en Edward trainers trainingsopleiding

Opleidingsdagen train de trainer

De trainingsdagen  zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files). In maart 2024 plan je een startgesprek met Majlis om je persoonlijke doelen te bespreken. De opleiding tot trainer wordt afgerond met een examen en een eindpresentatie.

11 en 12 april (dag 1 en 2)
6 mei (dag 3)
10 juni (dag 4)
1 en 2 juli (dag 5 en 6)
9 en 10 september (dag 7 en 8)
7 en 8 oktober (dag 9 en 10)
9 en 10 december (dag 11 en 12)

Locatie trainersopleiding

De opleiding vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Optie nemen

Er zijn voor de trainersopleiding van 2024 nog slechts enkele plekken vrij. Wil je zeker zijn van een plek, maar heb je nog even tijd nodig? Neem dan een optie. In dat geval houden we vrijblijvend en kosteloos 1 week een plek voor je gereserveerd in de opleiding.

Zelfstudie train de trainer cursus

Examenworkshops maken- 10 uur
Presentatie voorbereiden:- 2 uur
Persoonlijk statuut schrijven- 8 uur

Versneld NOBTRA trainer

Deze opleiding is een door de NOBTRA gecertificeerde opleiding tot beroepstrainer. Na het afronden van deze opleiding, kan je in een verkort traject doorgroeien naar  Trainer NOBTRA. De NOBTRA is het beroepsregister voor trainers en trainers in Nederland.

Voor wie is deze opleiding tot trainer bedoeld?

Deze opleiding is gericht op professionals die zich in hun werk bezig houden met coaching en/of training en toe zijn aan een andere fase. Namelijk mensen begeleiden in trainingen, workshops of events. Geschikt voor iedereen die zijn (of haar) begeleidingswerk naar een hoger level wil brengen.

Of dat nu gaat om mensen verder hun potentieel te laten ontwikkelen, hun stem of verhaal te laten vinden of hun talent te laten leven. We gaan ervan uit dat je bij de start HBO denk- en werkniveau hebt.

Zeker weten of deze opleiding bij je past? Neem contact op voor een persoonlijke intake met Majlis of Edward.

Inschrijfvoorwaarden train de trainer cursus

De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers (maximaal 16 deelnemers). Meer info over onze voorwaarden vind je hier.

De benodigde theorie zal worden toegelicht waar nodig, onderzocht indien van toegevoegde waarde en in de praktijk worden toegepast. De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën.

Theorie opleiding tot Presentatietrainer en Presentatiecoach

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie
 • Embodied Learning
 • 4MAT-model
 • Fasenmodel

Inschrijven voor Post HBO professioneel Trainer

"*" geeft vereiste velden aan

1Trainingsdata
2Gegevens deelnemer
3Factuurgegevens
4Betalingsopties

Stap 1 Selecteer trainingsdata

Deelnemers over deze train de trainer opleiding

Startdatum trainersopleiding - claim je plek!

<id="kennismaking">Vrijblijvend kennismaken trainers

Vrijblijvend kennismaken trainers

Het is mogelijk om tijdens een telefonische kennismaking met trainer Majlis of Edward te bespreken of de opleiding bij jou en jouw leerdoelen past. Stuur ons hieronder even een berichtje.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen over deze train de trainer opleiding

Mijn eigen rol

“Wat een reis is dit geweest. Ik twijfelde vooraf of het echt mijn ambitie was om anderen te leren presenteren. Tijdens de opleiding werd me duidelijk dat anderen leren presenteren veel meer omvat dan ik had verwacht.

Mijn eigen rol als trainer werd meer en meer helder. Het geloof in mijzelf en in wat ik allemaal te bieden heb, groeide. Deze opleiding neem ik mee voor de rest van mijn leven. Ik durf nu veel meer vanuit de kern te werken. Mijzelf laten zien als trainer en coach helpt mij enorm om passievol te kunnen werken. Mijn energie blijft maar stromen!”

Nathalie opleiding presentatietrainer presentatiecoach
Nathalie Barkmeijer (leefstijltraining en coaching)
over Opleiding Professioneel Trainer
Een stevige basis

“Tijdens de opleiding ben ik er vol ingedoken. Ik ben af en toe kopje onder gegaan, maar steeds weer boven gekomen. Dit was een fantastische 2-in-1 reis waarin ik heb ervaren hoe leuk ik het vind om mijn verhaal te delen. En daarnaast heb ik nu een stevigere basis voor mijn begeleiding. De theorie en sommige oefeningen heb ik direct toegepast in mijn 1-op-1 coaching. De basis voor een impactvolle training ga ik inzetten om webinars te maken.

Ik heb erg genoten van het hele traject. Majlis heeft zoveel kennis en ervaring in huis, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Haar voorbereiding is voelbaar, haar improvisatievermogen briljant. Een ontzettende aanrader!”

Mariska opleiding coach presenteren
Mariska van Dam (lichaamsgerichte traumatherapeut)
over Opleiding Professioneel Trainer
Presentatiecoach begeleidt cursist
some

Adres

Postadres en coaching:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Ik ontvang graag inspiratie rondom spreken & presenteren in mijn mailbox!

We wijzen je op ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up