some

Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Zou jij meer vertrouwen en lef willen ervaren als je aan het woord bent? In de training ‘Presenteren vanuit zelfvertrouwen’ groeit je zelfvertrouwen én verbeter je je presentatievaardigheden. Tijdens deze twee dagen experimenteer je in een veilige omgeving met spreken voor een groep.

De training bestaat uit de perfecte mix van theorie en (vooral veel) oefenen. Daardoor krijg je het vertrouwen om altijd en overal een goed verhaal te vertellen.

Twee reacties van oud-deelnemers:
“Ik heb geleerd rust toe te laten. De praktische tools helpen om dit in de praktijk in te zetten. Heerlijk om te ervaren wat dat oplevert.”
““Fantastisch sprankelende training waarna presenteren uitnodigend wordt!”

Direct inschrijven
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest

Na de training Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Na deze training spreek je overtuigend en meer ontspannen in het openbaar. Je hebt kennis over helpende gedachten en kunt deze inzetten. Je beschikt over tools om je meer ontspannen te voelen als je spreekt.

Je weet dat je kunt rekenen op je vermogen om te improviseren. Jouw boodschap kun je helder overbrengen.

Je durft jezelf te laten zien en dat wekt vertrouwen. Mensen zullen zich jou en jouw verhaal herinneren omdat je spreekt vanuit je hart.

Situaties waarin je resultaat zult zien

 • Inspirerende (netwerk)gesprekken
 • Spreken in het openbaar
 • Voorstelrondes
 • Vergaderingen
 • Intern presenteren
 • Online trainingen of meetings
 • Pitchen

Spreken vanuit zelfvertrouwen - trainster Majlis vertelt

Voor wie?
Deze training is gericht op (beginnende) sprekers die zich de basisprincipes van presenteren echt eigen willen maken. De training is geschikt voor iedereen die wel eens presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Of dit juist wil gaan doen.

Als spreekangst een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht.

Inhoud training
Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Daar geloven wij in.

 

Dag 1: Basis presentatie- en spreekvaardigheden

Je krijgt inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (waaronder mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. We kijken naar het innemen van de rol van natuurlijk leider, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie of gesprek.

Je verkent de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium of in de ruimte. Je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisteren, improvisatie en storytelling.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen

Deze dag ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je verhaal aansprekender te maken. Je leert hoe je effectief gebruik maakt van de ruimte en het podium. Je leert spelen met contact met je publiek. Je leert structuur aan te brengen in je verhaal. Je oefent met metaforen en anekdotes en structuren voor de opbouw van je verhaal.

Je weet na deze dag hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. En hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je dus direct aanscherpen.

De investering voor deze tweedaagse presentatietraining is 950,-

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan onze podium inspiratie-avond om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €100,-
EXTRA: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Subsidies
Er zijn deelnemers aan onze trainingen die gebruik maken van een subsidie. Op de websites www.nrto.nl/subsidies/ en www.leeroverzicht.nl vind je meer informatie over mogelijke subsidies.

Trainer
Deze training wordt gegeven door Majlis Schweitzer, Roeland Mesland, Sanna Langereis, Sara Bruinsma en/of Douwke de Backer. In deze training combineren zij hun ervaring op het vlak van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling met de ervaring als presentatietrainer. Al onze trainers weten snel een veilige sfeer te creëren waarin je echt kunt groeien.

Wat je leert
Na deze training ken je een scala aan presentatie- en spreekvaardigheden. Deze kun je na het volgen van de training ook toepassen. Denk hierbij aan houding , stemgebruik, interactie met publiek, je plaats innemen, rust inbouwen, opbouw.

Je kunt een kernboodschap formuleren en weet hoe je deze kunt inzetten. Je kunt jouw ultieme voorbereiding vormgeven, storytelling en improvisatie inzetten, effectief gebruik maken van metaforen, anekdotes en het podium. Maar het allerbelangrijkste je kunt vrijuit, overtuigend en vanuit je hart spreken.

Locatie
Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie met een grote foyer en eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Zelfstudie
Lezen handboek – 2 uur
Optioneel: presentaties kijken – 1 uur
Presentatie voorbereiden – 1 uur
Overig – 1 uur

Data en tijden
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files). De data vind je onder het kopje inschrijven.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor iedereen die zich onzeker voelt bij spreken voor een groep. Maar ook als je je presentatietechnieken verder wilt aanscherpen, is de training voor jou geschikt. Er is geen speciale kennis vooraf vereist, deze training sluit aan bij voor elk niveau van vooropleiding.

Zeker weten of dit deze training bij je past? Neem contact op voor een persoonlijke intake.

Presentatie zenuwen?
Heb je last van flinke spanning bij spreken in het openbaar? Overweeg dan de training ‘Spreekangst wordt Stemkracht’. Hierin is extra aandacht voor angstreductie.  Twijfel je? Twijfel je? Neem vooral even contact op.

Inschrijfvoorwaarden
Meer info over onze voorwaarden vind je hier.

Vervolg training
In de vervolgtraining Sprekend leiderschap geef je een boost aan jouw leiderschap. Je komt tot de kern door je eigen persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen te ontdekken. Bij een pakket van meerdere trainingen of een training aangevuld met coaching ontvang je 15% korting.

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën.

Theorie presenteren vanuit Zelfvertrouwen

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

Inschrijven voor Presenteren vanuit zelfvertrouwen

"*" geeft vereiste velden aan

1Trainingsdata
2Gegevens deelnemer
3Factuurgegevens
4Betalingsopties

Stap 1 Selecteer trainingsdata

Anderen over deze training

Teruggrijpen naar wat ik heb geleerd

“Speechen.nl brengt met hun trainingen de menselijkheid terug in het presenteren. Waarmee je verbinding maakt met de mensen tegenover je, vanuit je hart kunt spreken in plaats van je hoofd, maar bovenal waar je ook je vertrouwen uit kunt putten. Vertrouwen in jezelf en in jouw verhaal, zodat je in welke situatie dan ook hierop terug kunt vallen. Niet alleen in presentaties maar ook in gesprekken en voorstelrondjes. Dank dat ik heb mogen zien en voelen dat ik op mezelf kan vertrouwen. Ik zal nog vaak teruggrijpen naar wat ik hier in deze dagen heb geleerd.”

Jeske Eekelaar (Programma-manager)
Een heel fijne leerschool

“Ik volgde de tweedaagse cursus Presenteren vanuit zelfvertrouwen en het heeft me een enorme positieve boost gegeven. Veel nieuwe tools geleerd, volop geoefend in prettig gezelschap en een top trainer. Twee dagen comfortabel gevoeld buiten mijn eigen comfortzone. Een hele fijne leerschool waar ik nog heel veel baat bij ga hebben.”

Wietske Walhout (Projectleider)
Presenteren-spreken-zelfvertrouwen

Kies je trainingsdagen en claim je plek!

Datum Locatie
14 en 21 juni 2024 Amsterdam Direct Inschrijven
2 en 17 oktober 2024 Amsterdam Direct Inschrijven
13 en 27 november 2024 Amsterdam Direct Inschrijven

Deelneemster Tara over Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Speechen trainde Incompany bij o.a.

some

Adres

Postadres en coaching:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Ik ontvang graag inspiratie rondom spreken & presenteren in mijn mailbox!

We wijzen je op ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up