Vind het plezier in je verhaal.

Spreekangst is oplosbaar

data

Maar liefst 95% van een studentenpopulatie bleek spreekangst te hebben. De meeste mensen hebben dus spreekangst. Het blijkt niets bijzonders te zijn, maar het kan je wel hinderen. Iedereen wil soms iets zeggen of iets presenteren. Gelukkig kunt u heel goed leren omgaan met spreekangst en kunt u leren presenteren!

Stemtraining en een presentatietraining.

Stemexpressie is misschien wel de mooiste en in ieder geval een van de leukste manieren om uw spreekangst te benaderen. Het is het vrij laten stromen van uw klank, zo maar. Het gaat over uzelf, over samen klinken en het plezier (en de moed) om u te laten horen.

In drie dagen ontdekt u het plezier van presenteren.

De driedaagse training presenteren ‘Van spreekangst naar stemkracht’ is speciaal bedoeld voor mensen die tegen presenteren opzien. Hier komen alle aspecten van presenteren aan de orde, waaronder stemexpressie. Het is leren door doen, met kleine stappen vooruit. Van gemakkelijk naar steeds complexer.

Spreken voor een groep kan vrijwel iedereen leren.

Ook verlegen mensen kunnen goed presenteren, ieder op zijn of haar eigen manier. Zeker als u de basisregels begrijpt en toepast. Op onze trainingen leren we u om te gaan met stress, u oefent in improviseren en u leert soepel te reageren op uw publiek. In een veilige setting met persoonlijke feedback maakt u snel vorderingen. Het programma is levendig en de zaal is bijzonder en inspirerend.

Het handboek ‘Presenteren is een feest’ bestaat uit praktische, korte teksten en geeft de training goed weer.

Leren presenteren is dubbele winst.

Zodra u hebt ervaren dat u het kunt, presenteren voor een groep, groeit uw zelfvertrouwen. Dankzij de aangeleerde basisinzichten en vaardigheden kunt u zelfstandig verder, waarbij het iedere keer iets beter gaat. Bovendien hebt u ook de lol van presenteren ontdekt.
De angst is hanteerbaar geworden én u hebt iets leuks geleerd waarvan u de rest van uw leven plezier hebt.

Ieder mens presenteert voortdurend.

Wanneer u contact zoekt met anderen, dan bent u aan het presenteren. Op zijn minst presenteert u uzelf. Vaak presenteert u ook uw organisatie, of een product of dienst. Presenteren is belangrijk in ons leven, daarom is het de moeite waard het te leren. Na deze drie dagen training bent u zich bewust van uw mogelijkheden en kunt u in principe altijd en overal iets zeggen.

Waarom wachten?

Zet de knop om en stap over de drempel. Des te eerder u het doet, des te langer plukt u de vruchten. Vaak zeggen mensen: dit had ik tien jaar geleden moeten doen.
Lees wat deelnemers over hun training zeggen. Velen gingen u voor en vonden hun weg. Onze trainingen heten niet voor niets ‘presenteren is een feest’!

Iedereen kan zingen!

Echt iedereen kan leren presenteren, want iedereen kan ook zingen.Misschien niet in een koor, maar wel zomaar! Het is de kunst om niet meer te vechten tegen uw vermeende zwakte, maar er van te gaan houden. Hoe? Met de combinatie van stemtraining en een driedaagse presentatietraining gaat het ook u lukken.