Training
‘Spreekangst wordt Stemkracht’

Accepteer en overwin spreekangst

Bijna iedereen heeft een issue met spreken in het openbaar. Als je echt last hebt van spreekangst wordt het vervelend. Dan kan het je behoorlijk hinderen in werk en carrière. Pas als je accepteert dat je spreken in het openbaar eng vindt, kun je stappen gaan zetten. 

Spreekangst hoeft goed presenteren niet in de weg te staan. Na deze training spreek je onderscheidend en overtuigend voor een groep. Je durft jezelf te zijn en weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met het publiek gaat je gemakkelijk af. Je weet te inspireren met jouw verhaal.

De training Spreekangst wordt Stemkracht  is onze meest complete presentatietraining, mét extra aandacht voor spreekangst. Daarom voegen we er volgend jaar nóg een extra dag aan toe. Als bonus krijg je ook nog een extra coachsessie om je optimaal te kunnen voorbereiden op de volgende keer dat je in het openbaar spreekt!

Er is voldoende ruimte om je de basis presentatievaardigheden helemaal eigen te maken. We besteden uitgebreid aandacht aan technieken en persoonlijke aandachtspunten die jouw presentatie van goed naar geweldig brengen. We gaan intensief aan de slag met het thema spreekangst zodat je dit ook in de praktijk durft te brengen.

Na de training Spreekangst wordt Stemkracht

 • Spreek je met meer zelfvertrouwen en minder zenuwen in het openbaar
 • Buig je eventuele spanning om in positieve gedachten
 • Overtuig je met een gestructureerd en pakkend verhaal
 • Raak je mensen echt met jouw verhaal
 • Presenteer je bovengemiddeld goed

Situaties waarin je resultaat zult zien

 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen – ideeën inbrengen in of voorzitten
 • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
 • Intern een plan of project presenteren
 • Online presenteren
 • Een groep overtuigen en omgaan met weerstand

“Ik had niet meer de moed. Na negatieve ervaringen in het verleden. En na verloop van tijd waarin ik hiermee weinig tot niets deed. Presenteren was voor mij een hel geworden… Na al de tweede dag van de training had ik weer zin! Ik heb goede moed om dit weer met plezier te doen.”

– Rob (Coördinator) –

Drie dagen: €1070,- excl. btw
(in 2021 wordt dit een 4-daagse training
€1450,- excl. btw )

Werkwijze
Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Wij geloven dat het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

De angst die je nu nog voelt vooraf spreken in het openbaar zal niet helemaal verdwijnen. Na deze training is de spreekangst die je had gegarandeerd heel veel minder. Dit lees je ook zeker terug in reviews van deelnemers. Maar een gezonde dosis spanning vooraf aan presenteren hoort erbij.

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Corona
Uiteraard staat de veiligheid van deelnemers en trainers bij onze trainingen voorop. We hebben op een rijtje gezet hoe we dat doen.
Meer informatie

 

Kies je trainingsdagen en claim je plek! (In 2021 geven we deze training in 4 dagen!)

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen die last heeft van spreekangst en hierdoor in werk, studie of carrière belemmerd wordt. Het is niet van belang hoeveel ervaring je hebt met spreken in het openbaar (de leerdoelen zijn immers persoonlijk).

Voor wie niet?
Als je bij presenteren alleen gezonde spanning of spreekschroom ervaart, adviseren wij de training Goed leren presenteren.

Omgaan met spreekangst komt elke dag van de training intensief aan bod. Je gaat hiermee stap voor stap aan de slag bij oefeningen, met individuele leerdoelen en krijgt tijdens de training persoonlijke feedback.

Dag 1: Basis presentatievaardigheden.
Je krijgt inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (inclusief mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. Je verkent de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium. De rol van natuurlijk leider innemen, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie (ook zonder Powerpoint/Prezi). Je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Je oefent met luisteren en feedback geven. Improviseren en Storytelling.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen
Je gaat aan de slag met het belang van beweging en gebruik van het podium. Je oefent met metaforen en anekdotes en verschillende structuren voor de opbouw van je verhaal. Je weet na deze dag hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. Hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie en hoe je pathos, ethos en logos als bouwstenen gebruikt. Ook online presenteren komt aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je dus direct aanscherpen.

Dag 3: De diepte in
Je krijgt inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Extra aandacht is er voor het omgaan met weerstand. Hoe je je publiek raakt en geboeid houdt. Je ervaart de kracht van duo-presentatie; wat is het effect van samen op het podium staan. Ook oefen je deze dag met jouw eigen presentatie. Aan het einde van de dag is je eigen verhaal glashelder. Applaus gegarandeerd.

Telefonische coachsessie:
Binnen 3 maanden na de training kun je jouw telefonische coachsessie inzetten. We kunnen samen een voor jou belangrijke presentatie doornemen, of we kijken naar aspecten waar je in de dagelijkse gang van zaken toch nog last van hebt en hoe je hier nog in kunt groeien.

De investering voor deze driedaagse training is  €1.070,-
Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

 • EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan de aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen  (5x per jaar). Ter waarde van €250,-
 • EXTRA: Je ontvangt het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-
 • EXTRA: Telefonische coachsessie na afloop van de training. Ter waarde van €275,-. Deze sessie plannen we in overleg met jou een aantal weken na het volgen van de training of juist vooraf aan een belangrijke presentatie.

Locatie:
Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-west. Een inspirerende en ruime locatie met prachtige theaterruimte. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Corona
Meer informatie over hoe we veilig trainen lees je hier.

Prijs:
€ 1070,- exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

Tijden:
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files) 

Garantie:
Wij staan voor de kwaliteit van onze presentatietrainingen. Onze klanten zijn enthousiast. Vandaar dat we met een gerust hart garantie geven op de kwaliteit ervan.

Voor bedrijven:
Deze training geven we ook in-company.

Inschrijfvoorwaarden:
Meer info vind je hier

Trainers:
Onze ervaren trainers zijn NOBTRA gecertificeerd

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën: 

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

"De training is nu meer dan een jaar geleden. Ik heb er nog steeds plezier van. Telkens kom ik dingen tegen die we hebben geoefend. En ik weet nu wat ik moet doen!'

'Fantastische training. In een veilige sfeer de rand van mijn comfortzone opgezocht en er soms mijlenver overheen gegaan, best een uitdaging. Maar wat was het leerzaam! Al met al kan het geleerde op heel veel vlakken toegepast worden en het brengt zeker het presenteren op een hoger, beter en ontspannender niveau."

De meeste trainingen worden gegeven op de prachtige locatie
“Ritmeesterfabriek” in Veenendaal,
centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar.
Vanaf oktober vinden onze trainingen plaats in Amsterdam!

Overzicht trainingen Speechen.nl