Training Spreekangst wordt Stemkracht

Accepteer en overwin spreekangst

Na deze training spreekangst spreek je overtuigend én met plezier. Bijna iedereen heeft een issue met spreken in het openbaar. Als je echt last hebt van spreekangst wordt het vervelend. Dat kan je behoorlijk hinderen in werk en carrière. Als je accepteert dat je spreken in het openbaar eng vindt, kun je stappen gaan zetten. 

Spreekangst hoeft goed presenteren niet in de weg te staan. Na deze training spreek je onderscheidend en overtuigend voor een groep. Je durft jezelf te zijn en weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met het publiek gaat je gemakkelijk af. Je weet te inspireren met jouw verhaal.

Training spreekangst presentatie angst

Training spreekangst

De training Spreekangst wordt Stemkracht  is onze meest complete presentatietraining, mét extra aandacht voor spreekangst. 

Er is voldoende ruimte om je de basis presentatievaardigheden helemaal eigen te maken. We besteden uitgebreid aandacht aan technieken en persoonlijke aandachtspunten die jouw presentatie van goed naar geweldig brengen. We gaan intensief aan de slag met het thema spreekangst zodat je dit ook in de praktijk durft te brengen.

Na de training spreekangst:

 • Spreek je met meer zelfvertrouwen en minder zenuwen in het openbaar
 • Buig je eventuele spanning om in positieve gedachten
 • Overtuig je met een gestructureerd en pakkend verhaal
 • Raak je mensen echt met jouw verhaal
 • Presenteer je bovengemiddeld goed

Situaties waarin je resultaat zult zien:

 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen – ideeën inbrengen of voorzitten
 • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
 • Intern een plan of project presenteren
 • Online presenteren
 • Een groep overtuigen en omgaan met weerstand

“Ik had niet meer de moed. Na negatieve ervaringen in het verleden. En na verloop van tijd waarin ik hiermee weinig tot niets deed. Presenteren was voor mij een hel geworden… Na al de tweede dag van de training spreekangst had ik weer zin! Ik heb goede moed om dit weer met plezier te doen.”

– Rob (Coördinator) –

Spreekangst wordt stemkracht - 4 dagen - €1450,-

Werkwijze training spreekangst

De angst die je nu nog voelt vooraf spreken in het openbaar zal na deze spreekangsttraining niet 100% verdwenen zijn. De angst die je had is wel gegarandeerd heel veel minder. Dit lees je ook zeker terug in reviews van deelnemers op Springest. Maar een gezonde dosis spanning vooraf aan presenteren hoort erbij.

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Wij geloven dat het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Corona maatregelen

Schrijf je met gerust hart in. Mocht jouw training niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen, dan kun je (uiteraard kosteloos) omboeken naar een andere datum.

Uiteraard staat de veiligheid van deelnemers en trainers bij onze trainingen voorop. We hebben op een rijtje gezet hoe we veilig trainen

Review presentatietraining ‘Spreekangst wordt Stemkracht’

Review training spreekangst presentatie angst

Review Joris – Training spreekangst (YouTube)

Kies je trainingsdagen en claim je plek!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die last heeft van spreekangst en hierdoor in werk, studie of carrière belemmerd wordt. Het is niet van belang hoeveel ervaring je hebt met spreken in het openbaar (de leerdoelen zijn immers persoonlijk). In onze handleiding Spreekangst overwinnen vind je een checklist ‘Heb ik spreekangst?’.

Voor wie niet?

Als je bij presenteren alleen gezonde spanning of spreekschroom ervaart, adviseren wij de driedaagse training Goed leren presenteren.

Omgaan met spreekangst komt elke dag van de training intensief aan bod. Je oefent met individuele leerdoelen waarop je persoonlijke feedback krijgt. We werken alle dagen extra aan angstreductie en het hanteerbaar maken van de angst.

Dag 1: Rust in je presentatie

Je ervaart de impact van een krachtige start. Je ontdekt hoe je kunt presenteren vanuit een juiste ademhaling. Je leert invloed te hebben met je stem, je houding en plek op het podium. Gedurende de hele dag oefen je met vaardigheden zoals luisteren, improviseren en storytelling.

Dag 2: Beweging en verankeren

Deze dag ga je ervaren hoe beweging je kan helpen om je presentatie nog aansprekender te brengen. Je leert hoe je effectief gebruik kunt maken van de ruimte en het podium. Je leert spelen met contact met je publiek. Je leert structuur aan te brengen in je verhaal.

Dag 3: Elegant beïnvloeden

Je krijgt inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Extra aandacht is er voor het omgaan met weerstand. Je leert steeds meer je angst voor je te laten werken.

Dag 4: Verder verstevigen

Deze dag zetten we alle puntjes op de i. Op dag 4 valt alles samen. We voegen hier nog duo-presenteren aan toe.

De investering voor deze vierdaagse spreekangst training is €1450,-

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan de aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €250,-

EXTRA: Je ontvangt het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Locatie:
Deze spreekangst training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Corona
Meer informatie over hoe we veilig trainen lees je hier. Schrijf je met gerust hart in. Mocht jouw training niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen, dan kun je (uiteraard kosteloos) omboeken naar een andere datum.

Prijs:
€ 1450,- exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

Tijden:
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files) 

Garantie:
Wij staan voor de kwaliteit van onze presentatietrainingen. Onze klanten zijn enthousiast. Vandaar dat we met een gerust hart garantie geven op de kwaliteit ervan.

Voor bedrijven:
Deze training geven we ook in-company.

Inschrijfvoorwaarden:
Meer info vind je hier

Trainers:
Onze ervaren trainers zijn NOBTRA gecertificeerd

Theorie spreekangsttraining

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën: 

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

"De spreekangst training is nu meer dan een jaar geleden. Ik heb er nog steeds plezier van. Telkens kom ik dingen tegen die we hebben geoefend. En ik weet nu wat ik moet doen!'

'Fantastische training. In een veilige sfeer de rand van mijn comfortzone opgezocht en er soms mijlenver overheen gegaan, best een uitdaging. Maar wat was het leerzaam! Al met al kan het geleerde op heel veel vlakken toegepast worden en het brengt zeker het presenteren op een hoger, beter en ontspannender niveau."

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam.
Een inspirerende locatie die bestaat uit
een grote foyer met een eigen theaterzaal.