Training
Presenteren vanuit zelfvertrouwen

Leer via een schat aan oefeningen in twee dagen veel beter presenteren

Na deze presentatietraining gericht op zelfvertrouwen spreek je moeiteloos en overtuigend voor een groep. Of aan tafel in een vergadering of gesprek. Je durft jezelf te zijn Je weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. En je weet wat je boodschap is en kunt die helder overbrengen.

De training presenteren vanuit zelfvertrouwen is onze basis PLUS presentatietraining. Je maakt je de basisprincipes van goed presenteren goed eigen. Daardoor krijg je vertrouwen om overal een presentatie te geven. Zelfs met plezier!

Na de presentatietraining vanuit zelfvertrouwen:

 • Overtuig je met een pakkend verhaal
 • Spreek je met meer zelfvertrouwen en vrijheid
 • Maak je op een natuurlijke manier contact met je publiek
 • Ga je goed om met (eventuele) zenuwen en belemmerende gedachten
 • Presenteer je bovengemiddeld goed

Situaties waarin je resultaat zult zien:

 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen – ideeën inbrengen of deze voorzitten
 • Inspirerende (netwerk) gesprekken voeren
 • Intern een plan of project presenteren

“Ja, doen deze training! Ben nu een aantal jaren als HBO docent aan het werk en was er aan toe om mijn presentatie skills te verdiepen. Dat is 100% gelukt met deze training. De rust heb ik geleerd toe te laten en te ervaren. De praktische tools helpen om dit verder in de praktijk in te zetten. Veel met het lijf en stem gewerkt. Heerlijk om te ervaren wat dat oplevert. Een pareltje!”

– Gerben Muller (Hogeschooldocent Bedrijfskunde en ICT)

Twee dagen €760,- excl. btw

Werkwijze presenteren vanuit zelfvertrouwen

Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Wij geloven dat het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Corona maatregelen

Schrijf je met gerust hart in. Mocht jouw training niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen, dan kun je (uiteraard kosteloos) omboeken naar een andere datum.

Uiteraard staat de veiligheid van deelnemers en trainers bij onze trainingen voorop. We hebben op een rijtje gezet hoe we veilig trainen.

Ervaringen deelnemers presentatietraining Speechen.nl

Kies je trainingsdagen en claim je plek!

Voor wie?

Deze training is gericht op (beginnende) sprekers die zich in één dag de basisprincipes van presenteren eigen willen maken. De training is geschikt voor iedereen die wel eens presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Of dit juist wil gaan doen.

Voor wie niet?

Op zoek naar een uitgebreidere training met nog meer impact? Bekijk de training Goed presenteren. Hierin komen ook de onderdelen overtuigen, omgaan met weerstand en online presenteren aan bod.
Als spreekangst echt een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht. Spreekangst hoeft goed presenteren niet in de weg te staan!

Dag 1: Basis presentatievaardigheden

Je krijgt inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (inclusief mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. Je verkent de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium. De rol van natuurlijk leider innemen, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie (ook zonder Powerpoint/Prezi). Je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Je oefent met luisteren en feedback geven. Improviseren en Storytelling.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen

Je gaat aan de slag met het belang van beweging en gebruik van het podium. Je oefent met metaforen en anekdotes en verschillende structuren voor de opbouw van je verhaal. Je weet na deze dag hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. Hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie en hoe je pathos, ethos en logos als bouwstenen gebruikt. Ook online presenteren komt aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je dus direct aanscherpen.

De investering voor deze presentatietraining vanuit zelfvertrouwen is €760,-

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan de aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €250,-

EXTRA: Je ontvangt het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Locatie:
Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Corona
Meer informatie over hoe we veilig trainen lees je hier. Schrijf je met gerust hart in. Mocht jouw training niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen, dan kun je (uiteraard kosteloos) omboeken naar een andere datum.

Prijs:
€ 760,- exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

Tijden:
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files)

Garantie:
Wij staan voor de kwaliteit van onze presentatietrainingen. Onze klanten zijn enthousiast. Vandaar dat we met een gerust hart garantie geven op de kwaliteit ervan.

Voor bedrijven:
Deze training geven we ook in-company.

Inschrijfvoorwaarden:
Meer info vind je hier.

Trainers:
Onze ervaren trainers zijn NOBTRA gecertificeerd

Theorie presentatietraining zelfvertrouwen

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën:

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

"Een praktische training door vooral te doen. De groep was klein waardoor er veel tijd was om te oefenen. Dankzij de goede, inspirerende trainer is er een veilige setting. Door gebruik te maken van theatertechnieken, maakt het dat je op een hele andere manier gaat kijken naar het geven van een presentatie. Veel geleerd. Ik geef de training een 10!"
Miranda Thoen (Programmamanager Public Engagement)

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam.
Een inspirerende locatie die bestaat uit
een grote foyer met een eigen theaterzaal.