Hoog gewaardeerd door klanten

Reviews

18 jaar ervaring – 4000+ deelnemers – gemiddeld 9,2

Ieder jaar volgen honderden mensen een presentatietrainingen bij Speechen.nl. Deze worden regelmatig ‘life changing’ genoemd. Deelnemers grappen dat ze tien jaar eerder zo’n training hadden moeten volgen.

Hoe dan ook, we koesteren de honderden enthousiaste evaluaties. Soms horen we jaren later nog van oud-deelnemers hoeveel impact de training heeft gehad.

“De cursus goed presenteren heeft voor mij een heel ander dynamiek en inzicht gegeven over wat presenteren is. Presenteren is nooit mijn ding geweest, maar soms ontkom je er niet aan en moet je. Dat was in ieder geval mijn gevoel tot dan. Je hebt mij door jouw niet te kopiëren overgave en overtuiging laten zien dat dit gevoel echt maar een gevoel is. Door te improviseren en de toehoorders mee te nemen in jouw boodschap wordt presenteren echt een feest! Nogmaals dank je wel Majlis! Ik heb je in mijn hart gesloten” – Arthur (Coordinator Controlroom Planning)

Leren door het te doen in een open en veilige sfeer. Uitgedaagd worden om het beste uit jezelf te halen. Presenteren was nooit mijn hobby maar door de handvaten uit de cursus te gebruiken weet ik dat ik het kan!” – Michelle (Jurist)

“Ik heb heel veel gehad aan de training, ik ben mijn angst aangegaan en heb daar nog elke dag profijt van. Ik heb geleerd een gestructureerd verhaal te houden, met een kernboodschap. Heb veel gehad aan de eerlijke feedback en aanwijzingen. Veel productieve tijd tijdens de training, dat wat we leerden was zinvol, duidelijk zonder teveel overtollige informatie, of verloren tijd. Ik heb op het eind van de training mijn bescheidenheid overboord gegooid, een belemmering die me niet meer dient. Ben heel tevreden over de training.” – Inge (Thuisbegeleider)


“Zojuist de training Spreekangst wordt stemkracht afgerond. In een relaxte en vertrouwde omgeving krijg je handvatten aangereikt waardoor je rustiger en zelfverzekerder je verhaal kunt vertellen. Tijdens de training heb ik geleerd van presenteren te genieten i.p.v. er bang voor te zijn, echt een aanrader!” – Bernice (Projectleider)

“De ideale training voor iedereen die presentatieangst heeft en daarmee aan de slag wilt. De setting is beschermd, maar je krijgt wel de feedback die nodig is voor jouw ontwikkeling.” – Dennis (Operational Manager)

“Mijn presentatie ging erg goed – veel complimenten voor een sterk begin – top coaching.” – Anoniem (Hoogleraar Erasmus Universiteit)

“De tweedaagse cursus presenteren was in een woord fantastisch. Van tevoren had ik nooit gedacht dat deze cursus mij zoveel zou brengen. De trainster zorgde voor een veilig gevoel in de groep, dat gaf de ruimte om fouten te durven maken. Met al haar deskundigheid haalt ze je uit je comfortzone, iets wat ik best spannend vond. Maar ik heb er veel van geleerd. Nu ga ik aan de slag, vol zelfvertrouwen.” – Yvon (Oefentherapeut)

“JA, doen deze training! Ben nu een aantal jaren als HBO docent aan het werk en was er aan toe om mijn presentatie skills te verdiepen. Dat is 100% gelukt met deze training. De rust heb ik geleerd toe te laten en te ervaren. De praktische tools helpen om dit verder in de praktijk in te zetten. Veel met het lijf en stem gewerkt. Heerlijk om te ervaren wat dat oplevert. Een pareltje!” – Anoniem (Docent HBO)

“Fysiek aan de slag gaan. Niet achter je sheets verdwijnen maar de samenwerking met de groep opzoeken, dan wordt het leuk in plaats van doodeng. En heel veelzijdig voorbereiden plus durven. Allemaal goed geoefend in de training. Ik durf het aan!” – Anoniem

“De titel van de training ‘Spreekangst wordt stemkracht’ is veelzeggend en de inhoud sluit hier uitstekend bij aan. Speels en afwisselend. De trainer Roeland Schweitzer weet een hele veilige omgeving te creëren, waardoor je durft jezelf te zijn voor een groep en uit je comfort zone stapt. Roeland is een charismatische persoonlijkheid, heeft veel mensenkennis en weet iedere cursist op zijn eigen manier te raken en te prikkelen. Leuk dat de training met een praktisch en handzaam boek wordt bekrachtigd.” – Carola (Loopbaanadviseur)

“Vroeger dacht ik: presenteren is iets voor mensen die daar heel goed in zijn. Niets voor mij, dat kan ik niet. Na de training denk ik daar anders over. Ook ik kan presenteren. Gewoon gaan staan en vertellen wat je vertellen wil. Ik heb vooral geleerd dat ik mijn angst moet omarmen. Dat ik beter overkom dan ik zelf denk. De sfeer tijdens de training was goed. Veel vertrouwen en er werd ook goede feedback gegeven vanuit de groep. Bijzonder goed vond ik de relaxte en veilige sfeer die door de trainer werd bereikt. Dit gebeurde op een heel natuurlijke manier.” – Anoniem

“Presenteren zie ik nu na de training als een mooie kans om het publiek te ontmoeten en te vermaken met mijn verhaal. Nu weet ik dat ik moet gebruikmaken van de stilte, contact moet zoeken met het publiek en me bewust moet zijn hoe ik voor mijn publiek sta. Prettig aan de training vond ik dat er geen papier aan te pas kwam. Gewoon doen! En ook, dat je de vrijheid krijgt om zelf te ervaren en uit te proberen hoe presenteren werkt. Inspirerende training, direct toe te passen in de praktijk.” – Anoniem

“Afgelopen vrijdag heb ik samen met onze directeur het eerste deel van ons programma gepresenteerd. Goed geoefend en het ging heel goed!” – Anoniem (Programmamanager evenementenorganisatie)

“Mijn presentatie ging voor mijn gevoel echt wel goed. Heb vooral goed in mijn oren geknoopt dat ik contact met mijn publiek moest maken. Ik was ook helemaal niet zo zenuwachtig tevoren en dat kwam omdat ik toch meer zelfvertrouwen heb gekregen door de cursus. Dus nogmaals bedankt!”
Anoniem (Advocaat)

“Nogmaals bedankt voor de inspirerende training. Het was een fijne groep mensen waarbij een vertrouwde sfeer heerste zodat ik me veilig voelde om te oefenen. Met je positieve en energieke houding maak je het heel inspirerend. Dit soort trainingen zou ik graag vaker doen.” Anoniem –
(Hrm-manager Zorggroep)

“Ik had niet meer de moed. Na negatieve ervaringen in het verleden. En na verloop van tijd waarin ik hiermee weinig tot niets deed. Presenteren was voor mij een hel geworden… Na al de tweede dag van de training had ik weer zin! Ik heb goede moed om dit weer met plezier te doen.”  – Rob (Coördinator)