Klanten geven ons een hoge waardering

Reviews

Sinds 2003 leerden we duizenden mensen presenteren.

Ieder jaar komen er rond de 300 mensen naar onze presentatietrainingen die regelmatig ‘live changing’ worden genoemd. Deelnemers grappen dat ze tien jaar eerder naar zo’n training hadden moeten gaan. Hoe dan ook, we koesteren vele honderden enthousiaste evaluaties. Ook jaren later horen we nog van oud deelnemers hoeveel impact hun training heeft gehad.

“Vroeger was presenteren een noodzakelijk kwaad, nu is het een activiteit samen met de toehoorder. Absoluut meer vertrouwen gekregen dat ik het kan.” Controller ziekenhuis

“De cursus heeft mijn verwachting overtroffen! Naast het inhoudelijke gedeelte is de ambiance & catering uitstekend. Drie dagen geoefend en geëxperimenteerd, met elkaar en voor elkaar. Training van stem, klank, lijf, hoofd en hart maakt presenteren nu tot een feest. Bente bedankt voor je inspirerende coaching.” Interim manager

Op Springest, een site met 30.000 trainingen, staan ruim 200 onafhankelijke meningen over onze trainingen. Onze gemiddelde score is hier een 9,2.

“Ik vond presenteren eng. Na de training en het vele oefenen denk ik dat ik genoeg bagage heb om met plezier voor een groep te staan.”
Coach counselor

“Het ging erg goed – veel complimenten voor een sterk begin – top advies.”
Hoogleraar Erasmus Universiteit

“De coaching heeft me enorm geholpen.”
Manager energiebedrijf

“De tweedaagse cursus presenteren vanuit zelfvertrouwen was in een woord fantastisch. Van tevoren had ik nooit gedacht dat deze cursus mij zoveel zou brengen. Bente zorgde voor een veilig gevoel in de groep, dat gaf de ruimte om fouten te durven maken. Met al haar deskundigheid haalt ze je uit je comfortzone, iets wat ik best spannend vond. Maar ik heb er veel van geleerd. Nu ga ik aan de slag, vol zelfvertrouwen.”
Oefentherapeut

“JA, doen deze training! Ben nu een aantal jaren als HBO docent aan het werk en was er aan toe om mijn presentatie skills te verdiepen. Dat is 100% gelukt met deze training. De rust heb ik geleerd toe te laten en te ervaren. De praktische tools helpen om dit verder in de praktijk in te zetten. Veel met het lijf en stem gewerkt. Heerlijk om te ervaren wat dat oplevert. Een pareltje!
Bente creëert als trainer een veilig en open omgeving om in te experimenteren. Ze zet haar toneelervaring leerzaam in. Daagt uit, helpt daarbij als het nodig is en respecteert je grenzen. En dat alles op een prachtige locatie van de oude Ritmeester fabriek.”
Deelnemer aan de tweedaagse training Presenteren vanuit zelfvertrouwen

“Fysiek aan de slag gaan. Niet achter je sheets verdwijnen maar de samenwerking met de groep opzoeken, dan wordt het leuk in plaats van doodeng. En heel veelzijdig voorbereiden plus durven. Allemaal goed geoefend in de training.”
Anoniem

“Goed verzorgde, leerzame training met veel praktijk en een goed boek ter ondersteuning.”
Social media manager

“Vroeger dacht ik: presenteren is iets voor mensen die daar heel goed in zijn. Niets voor mij, dat kan ik niet. Na de training denk ik daar anders over. Ook ik kan presenteren. Gewoon gaan staan en vertellen wat je vertellen wil. Ik heb vooral geleerd dat ik mijn angst moet omarmen. Dat ik beter overkom dan ik zelf denk. Het niet kunnen presenteren zit vooral in mijn hoofd.
De sfeer tijdens de training was goed. Veel vertrouwen en er werd ook goede feedback gegeven vanuit de groep. Bijzonder goed vond ik de relaxte en veilige sfeer die door de trainer werd bereikt. Dit gebeurde op een heel natuurlijke manier.”
Deelnemer aan de driedaagse training ‘Van spreekangst naar stemkracht

“Ik wil iets met anderen delen, alleen hoe vertel ik het verhaal sprankelend op een manier dat de boodschap overkomt? Presenteren zie ik nu na de training als een mooie kans om het publiek te ontmoeten en te vermaken met mijn verhaal. Nu weet ik dat ik moet gebruikmaken van de stilte, contact moet zoeken met het publiek, en bewust moet zijn hoe ik voor mijn publiek sta.
Prettig aan de training vond ik dat er geen papier aan te pas kwam. Gewoon doen! En ook, dat je de vrijheid krijgt om zelf te ervaren en uit te proberen hoe presenteren werkt, en een feest wordt.
Inspirerende training, en direct toe te passen in de praktijk.”
Deelnemer aan de tweedaagse training Presenteren vanuit zelfvertrouwen

“Voor een eendaagse training zeer compleet. Goede basis en handvatten om zekerder te zijn bij het houden van presentaties. Goede en deskundige begeleiding van trainers Roeland en Majlis. Sfeer tijdens de training was goed. Persoonlijk, leuke gevarieerde groep. Bijzonder goed vond ik:
de positieve feedback en een persoonlijke noot voor iedereen bij de afronding.
Dé ontdekking voor mij was, begin je presentatie met een krachtig en positief ‘ja’. Het klinkt van tevoren gek om met een ‘ja’ te beginnen in plaats van je verhaal, maar eyeopener was dat als je positief begint je ook positiviteit van de groep terugkrijgt.”
Deelnemer aan de eendaagse training Rust in je presentatie.

“Afgelopen vrijdag heb ik samen met onze directeur het eerste deel van ons programma gepresenteerd. Goed geoefend en het ging heel goed!”
Programmamanager evenementenorganisatie

“… Mijn presentatie ging voor mijn gevoel best goed. Heb vooral goed in mijn oren geknoopt dat ik contact met mijn publiek moest maken. Ik was ook helemaal niet zo zenuwachtig tevoren, en dat kwam omdat ik toch meer zelfvertrouwen heb gekregen door de cursus. Dus nogmaals bedankt!”
Advocaat, Den Haag

“Nogmaals bedankt voor de inspirerende drie dagen training. Het was een fijne groep mensen waarbij een vertrouwde sfeer heerste zodat ik me veilig voelde om te oefenen. Met je positieve en energieke houding maak je het heel inspirerend. Dit soort trainingen zou ik graag vaker doen.”
Hrm-manager Zorggroep

“Roeland, de training is nu meer dan een jaar geleden. Ik heb er nog steeds plezier van. Telkens kom ik dingen tegen die we hebben geoefend. En ik weet nu wat ik moet doen!”