Een originele opening van het Kamerdebat

Je verhaal beeldend maken. Een inspirerende presentatie geeft energie, zet mensen aan het denken, maakt indruk én blijft hangen. Je kunt hier heel veel werk van maken. Nadenken over de kernboodschap, zorgen voor de juiste verhouding tussen vermaak, kennis en bekrachtiging van je publiek.

Soms kun je het ook heel simpel houden, zoals onze Kamervoorzitter deed. Ze opende het debat omtrent de erkenning van Nederlandse Gebarentaal als officiële taal. En dat deed ze heel toepasselijk in gebarentaal.

Hoewel simpel misschien niet het juist woord is. Dit zal haar flink even wat voorbereiding hebben gekost. Respect voor Khadija Arib.

Deze beeldende opening van de vergadering in gebarentaal werd erg gewaardeerd door de mensen die betrokken zijn bij deze wet. Dat niet alleen. Iedereen die dit heeft gezien zal dit over twee weken nog steeds weten. Beelden activeren onze hersenen en blijven hangen.

Video beeldend presenteren

Mensen zien het beter als je iets voordoet, als je het uitbeeldt in plaats van vertelt. Bovendien is beeldend presenteren leuk. Je kunt het oefenen. Het hoeft natuurlijk niet in gebarentaal, dat is een beetje afhankelijk van je publiek ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *