fbpx

Speech Zelensky: “Hear our voices”

President Zelensky ontpopt zich als een ware leider. Ooit werd hij bijna weggehoond. Een acteur die een land gaat regeren. Maar in de crisistijd waarin Oekraïne zich momenteel bevindt, doet hij het verbluffend goed.

Één van de eerste speeches van Zelensky die viral ging, is echt de moeite waard om nog even aan te halen. Deze speech wordt als het aan ons ligt, genomineerd voor speech van het jaar.

Bijzonder hoe raak en persoonlijk President Zelensky een appèl doet op het Russische volk. Hij weet eenvoudig te verwoorden wat er gebeurt, wat er op het spel staat en wat er nodig is.

Natuurlijk is de inhoud krachtig; een ontzettend sterke tekst. Hij maakt het verhaal persoonlijk en menselijk. Hij gebruikt korte zinnen. Maakt gebruik van opsommingen. Maar ook de intonatie, de goed getimede stiltes, het ritme en de rust die hij weet uit te stralen dragen bij aan een krachtig verhaal.

Laten we deze speech met elkaar delen. Laat dit hoop geven aan ons allemaal. Maar vooral aan alle mensen die dit raakt en nu in deze vreselijke situatie zitten.

Meer dan ooit is het belangrijk om onze verhalen te delen. Juist om die twee kanten te overbruggen. Een deelnemer deelde een mooie quote van Carl Gustav Jung:

“The reason for evil in the world is that people are not able to tell their stories.”

Laten we een brug slaan. Laten we spreken vanuit ons hart.

Adres

Postadres:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Graag ontvang ik regelmatig gratis tips en overwegingen die me helpen met mijn presentaties.

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up