Boek

Alle boeken op een rij

Trainer Roeland Schweitzer schreef de afgelopen dertig jaar een aantal boeken. Hieronder zie je enkele van de belangrijkste. Hét boek dat hij inzet bij al zijn trainingen is ‘Presenteren is een feest‘, waarvan inmiddels meer dan 4.000 exemplaren zijn verkocht.

Presenteren is een feest
.

Praktisch en inhoudelijk, vol tips en achtergronden. Legt alles uit over presenteren, vanaf de eerste voorbereidingen tot en met je evaluatie van je podiummoment. Hoe begin je, hoe ga je staan, hoe bereik je interactie? En vooral: hoe bereik je dat je boodschap overkomt?

© 2016 Uitgave: Schworks. elfde druk, februari 2016 108 pagina’s. U kunt de vorige druk van dit boek online inzien. Bestellen via iDeal kan op de pagina van Presenteren is een feest.

Onderwatermuziek.

Een roman over Nederlandse rock ’n roll, over vallen en opstaan, over muziek en liefde, dood en leven. Een ontwikkelingsroman die doet denken aan Tommy Wieringa’s Joe Speedboot.

© 2009 Uitgave: Mistral uitgevers. 304 pagina’s. U kunt meer erover lezen op de website van Onderwatermuziek. Bestellen via Savannah Bay. Bestellen via Bol.com.

Het Sprankboek.

Met uitleg van het Sprankmodel voor communicatie, handige illustraties en schema’s  en een samenvatting van een aantal bekende communicatietheorieën, zoals de Roos van Leary.

© 2008-2012 Uitgave: Schworks, 32 pagina’s A4. Een vierde herdruk komt eraan. U kunt de derde herdruk gratis downloaden.

Het bootje van Winst & Geluk

Essay over de weg van de mens, hoe we om kunnen gaan met winst en verlies. Voorloper van het Sprankboek. Niet meer verkrijgbaar.

Steen op hout.

Gedichten en beelden boven op de Amerongse berg.

© 1998 Uitgave: Schworks. Tweede druk, 53 pagina’s. Bestellen kan via deze pagina.

Nooit meer verlegen.

Ruim 100 tips/cases/verhaaltjes met pakweg 70 tekeningen en 20 gedichten. Roeland schreef het om zijn eigen verlegenheid radicaal op te lossen en andere verlegenoten een hart onder de riem te steken. Hij verkocht er prompt 10.000 exemplaren van.

© 1993 Uitgave: Schworks. © 2001 Uitgave: De Kern. Tweede druk, ?? pagina’s. Uitverkocht.

Alle boeken van Roeland zien? Zijn complete bibliografie.