De weg van angst naar zelfvertrouwen.

Spreekangst is oplosbaar. Dus begin nu met de oplossing.

Bijna iedereen begint met spreekangst.

Maar liefst 95% van een grote studentenpopulatie bleek spreekangst te hebben. De meeste mensen hebben dus spreekangst als ze nog jong zijn en voor velen blijft dat zo omdat ze er niets aan doen. Het is een soort van normaal. Vraag maar eens om je heen. Toch hindert het je ook. Iedereen wil soms iets zeggen of iets presenteren. Gelukkig kun je leren omgaan met spreekangst. Spreekangst is oplosbaar.  Echt, ook met spreekangst kun je prima leren presenteren!

In drie dagen ontdek je het plezier van presenteren.

De driedaagse training presenteren ‘Van spreekangst naar stemkracht’ is voor iedereen die tegen presenteren opziet. Hier komen alle aspecten van presenteren aan bod, waaronder stemgebruik, houding, bij jezelf blijven en stevig staan. Ook kijken we heel goed naar de oorzaken van spreekangst en hoe je ermee om kunt gaan. Het is leren door doen, met kleine stappen vooruit. Van gemakkelijk naar steeds complexer. Totdat je opeens geen spreekangst meer ervaart.

Stemtraining en een presentatietraining.

Stemontdekking en stemexpressie zijn belangrijke elementen in onze trainingen. Het is een prachtige manier om spreekangst te benaderen. Het gaat over het vrij (durven) laten stromen van je klank. Geleidelijk aan vind je de moed om jezelf te laten horen. We oefenen een mix van presentatietechnieken, stemexpressie en oefeningen uit de toneelwereld.

Spreken in het openbaar kan iedereen leren.

Ook verlegen mensen kunnen goed presenteren, ieder op zijn of haar eigen manier. Zeker als je de basisregels begrijpt en toepast. Op onze trainingen leren we je om te gaan met stress, je oefent in improviseren en je leert om soepel te reageren, in contact met je publiek. In een veilige setting met persoonlijke feedback maak je snel vorderingen. Het programma is levendig, de trainers behoren tot de top van Nederland en de zaal is bijzonder en inspirerend. Echt, spreekangst is oplosbaar.

We behandelen het handboek ‘Presenteren is een feest’ volledig. Dit krijg je natuurlijk ook. Het bestaat uit praktische, korte teksten en geeft de training goed weer.

Leren presenteren is dubbele winst.

Zodra je hebt ervaren dat je het kunt, presenteren voor een groep, groeit je zelfvertrouwen. Dankzij de aangeleerde basisinzichten en vaardigheden kun je zelfstandig verder, waarbij het iedere keer iets beter gaat. Bovendien heb je ook al even de lol van presenteren ontdekt.
Je angst is hanteerbaar geworden én je hebt iets geleerd waarvan je de rest van je leven plezier hebt.

Ieder mens presenteert voortdurend.

Wanneer je contact zoekt met anderen, dan bent je (op zijn minst jezelf)  aan het presenteren. Vaak presenteer je ook je organisatie, jij als ambassadeur. Of je presenteert een idee, een product of dienst. Presenteren is belangrijk in ons leven, daarom is het de moeite waard het te leren. Na deze drie dagen training ben je je bewust van de geweldige mogelijkheden en kun je in principe altijd en overal iets zeggen.

Hak de knoop door en los je spreekangst op.

Iedere wereldreis begint met een eerste stap. Des te eerder je het doet, des te langer pluk je de vruchten. Vaak zeggen mensen: dit had ik tien jaar eerder moeten doen.
Lees wat deelnemers over hun training zeggen. Velen gingen je voor en vonden hun weg. Ons trainingsboek heet niet voor niets ‘Presenteren is een Feest’!

Lees alles over de driedaagse training: Spreekangst wordt stemkracht