Een originele opening van het Kamerdebat

Een inspirerende presentatie geeft energie, zet mensen aan het denken, maakt indruk én blijft hangen. Je kunt dit heel goed voorbereiden. Nadenken over je kernboodschap, zorgen voor de juiste verhouding tussen vermaak, kennis en bekrachtiging van je publiek. Je verhaal beeldend maken.

Soms kun je het ook heel simpel houden, zoals onze Kamervoorzitter deed. Ze opende het debat over de erkenning van Nederlandse Gebarentaal als officiële taal. En dat deed ze heel toepasselijk in gebarentaal.

Hoewel simpel misschien niet het juist woord is. Dit heeft haar ongetwijfeld de nodige voorbereiding gekost. Respect voor Khadija Arib.

Deze beeldende opening van de vergadering in gebarentaal werd uiteraard erg gewaardeerd door de mensen die betrokken zijn bij deze wet. Maar ook alle anderen die dit hebben gezien zullen dit goed onthouden.

Video beeldend presenteren

Mensen zien het beter als je iets voordoet, als je het uitbeeldt in plaats van vertelt. Bovendien is beeldend presenteren leuk. Je kunt het oefenen. Het hoeft natuurlijk niet in gebarentaal, dat is een beetje afhankelijk van je publiek ;-).

some

Adres

Postadres:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Graag ontvang ik regelmatig gratis tips en overwegingen die me helpen met mijn presentaties.

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.