Het impostor syndroom

Bang om door de mand te vallen?


Het is letterlijk deze tekst. Veel (vooral) vrouwen zijn bang om door de mand te vallen. Daarom durven ze niet te presenteren.

Heel veel mensen weten diep van binnen heus wel dat ze capabel zijn, maar vrezen toch dat ze op een kwade dag, bijvoorbeeld tijdens een presentatie, door de mand vallen. Niet geschikt voor deze functie/taak/verantwoordelijkheid. Onbekwaam, ondeskundig.
Terwijl je gewoon een topper bent met een fantastische inzet.

‘Ik ben bang dat ik door de mand val.’

” Een aantal keren heb ik deelnemers aan een training dit letterlijk horen zeggen. Specialisten bij ministeries, financiële experts, allemaal vrouwen. Ieder keer dacht ik wow wat een geweldige mensen. Hoog opgeleid, deskundig, enorm betrokken, met visie. Toppers. En toch bang om door de mand te vallen.

Het fenomeen is beschreven onder de naam het impostor-syndroom.

Naar voor de betrokkenen, volkomen onterecht, maar toch voel jet het.

De vraag is wat we er aan kunnen doen?

Heel veel. Werken aan je mindset. Oefenen, interactieve presentatietechnieken leren, op je intuïtie gaan vertrouwen, je identiteit versterken en hiermee werken aan je zelfacceptatie.

In onze driedaagse presentatietraining krijg je hier alle kansen voor.

Het is werken aan je persoonlijke ontwikkeling én aan je presentatievaardigheden.

Kom op, help jezelf. Des te eerder des te beter, voor jou en voor de wereld. Dit is doodzonde en niet nodig. Desnoods bij een ander, maar doe er iets aan.