fbpx
some

Opleiding (presentatie)trainer en coach

Train-de-trainer: Vanuit je kern naar buiten treden

Deze gecertificeerde trainersopleiding bestaat uit een unieke combinatie tussen persoonlijk werk, trainingsvaardigheden én de kunst van presenteren. Na deze opleiding kun je andere mensen begeleiden om vanuit de kern naar buiten tevoorschijn te komen.

Dat is bijzonder dierbaar werk. Je helpt mensen vrijer worden in wie ze zijn. Waardoor hun bijdrage aan iedere ontmoeting groter wordt. Denk aan begeleiding in iedere mogelijke vorm; kunst, muziek, dans, sporten, ademen en uiteraard ook spreken.

Jij leert zelf nog meer tevoorschijn komen zodat je hier anderen in kunt begeleiden. Het goed kunnen presenteren is daarnaast goud waard als trainer.

Vraag aan met STAP-budget Direct inschrijven
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest

Na de opleiding tot (Presentatie)trainer en coach

Na deze opleiding tot (presentatie)trainer heb je helderheid over jouw unieke aanbod en verhaal. Aan de hand van geleerde technieken, methoden en modellen krijg je opleidingsbehoeften helder. Je kunt een optimale training ontwerpen en relaxed omgaan met weerstand.  Je kunt mensen individueel en in een groep begeleiden op identiteitsniveau 

Als professional én als mens heb je persoonlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Het is makkelijker geworden om jezelf meer te laten zien en vanuit je eigen kern te werken. Je beschikt over een supportgroep van gave gelijkgestemden mensen.

Deze opleiding is geschikt voor:

 • HR professionals
 • Loopbaancoaches
 • Life coaches
 • (Presentatie)trainers
 • Sprekerscoaches
 • Docenten
 • Leidinggevenden

Opleiding - trainster Majlis vertelt

De totale opleiding bestaat uit 14 dagen. Dat zijn 10 dagen opleiding en 4 dagen de ervaring van onze meest uitgebreide training. De trainingsdagen van deze opleiding worden ondersteund met huiswerkopdrachten, opdrachten samen met een buddy en intervisie met mede-deelnemers.

Wat leer je in deze opleiding?
De opleiding is gebaseerd op veel verschillende theoretische stromingen en kaders (zie ook onderbouwing). Deze vinden samen hun weg in praktische oefeningen. Oefeningen die zowel voor jezelf van betekenis zijn, als ook voor de mensen die jij begeleidt. Kortom je leert hoe je een training of een interventie moet ontwerpen en wat je te doen staat als trainer of coach.

Als onderdeel van de trainersopleiding ga je boksen onder leiding van een bokscoach Lucas Defares. Coachend boksen is een effectieve (en hele leuke) manier om snel inzicht te krijgen in het contact met anderen. Zodat je direct aan de slag kunt met dat waar jij de meeste winst kunt behalen.

Meer info
In deze opleiding wordt gewerkt middels 5 leerlijnen. Meer informatie hierover lees je in een download met de inhoud van de opleiding.

De investering voor deze 14-daagse opleiding Presentatietrainer en Presentatiecoach is 4800,-

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch.
De opleiding gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

INCLUSIEF: Deelname aan onze 4-daagse training Spreekangst wordt Stemkracht. Ter waarde van €1875,-
(Heb je reeds deelgenomen aan deze training of de presentatietraining Goed leren presenteren? Dan wordt het bedrag dat je reeds betaald hebt, in mindering gebracht)

INCLUSIEF: Telefonisch startgesprek met trainer Majlis vooraf aan de opleiding over jouw leerdoelen.
INCLUSIEF: Een jaar (5x) lang gratis deelname aan onze podium inspiratie-avonden om te oefenen en kennis op te frissen . Ter waarde van €100,-
INCLUSIEF: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Wil je de opleiding volgen zonder de aanvullende presentatietraining? Dat kan ook, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

SUBSIDIES
STAP-budget
De trainingen en opleiding bij Speechen.nl zijn te volgen met STAP-budget. Om STAP-budget voor deze opleiding in te zetten, moet je dit budget dan aanvragen op 28 februari. Hoe het precies werkt? We zetten alle info over STAP-budget voor je op een rijtje.

Werktuig PPO
Er deden eerder mensen mee aan deze opleiding met een subsidie vanuit Werktuig PPO. Deze subsidie is bedoeld voor mensen met een relatie tot de culturele en creatieve sectoren. De subsidie is aan te vragen door werkenden met een arbeidsovereenkomst, zelfstandigen en werkzoekenden. Je kunt hiermee een training of opleiding volgen met een subsidie van 1/3 deel van de kosten.

 

Trainer
Deze opleiding wordt gegeven door coach en trainer Majlis Schweitzer. In deze training combineert zij haar jarenlange ervaring op het vlak van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling met haar ervaring als presentatietrainer. Deelnemers geven Majlis gemiddeld een 9.7 op Springest. Naast Majlis staat coach en trainer Edward Kalisvaart. Edward heeft als gids 30 jaar ervaring op de teller in het begeleiden van (management) teams en leiderschapstrajecten.

Majlis en Edward trainers trainingsopleiding

In 2023 zijn de opleidingsdagen:
29/30 maart, 24 april, 15 mei, 14 juni, 3 juli, 4/5 september, 4 oktober, 7 november. Het startgesprek plan je met Majlis in maart 2023. De dagen  zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files). De opleiding wordt afgerond met een examen en een eindpresentatie.

Locatie
De opleiding vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Zelfstudie
Examenworkshops maken- 10 uur
Presentatie voorbereiden:- 2 uur
Persoonlijk statuut schrijven- 8 uur

NOBTRA erkenning
Deze opleiding is een door de NOBTRA gecertificeerde opleiding tot beroepstrainer. Na het afronden van deze opleiding, kan je in een verkort traject doorgroeien naar NOBTRA-trainer. De NOBTRA is het beroepsregister voor trainers en trainers in Nederland.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Deze opleiding is gericht op professionals die zich in hun werk bezig houden met coaching en/of training. En is geschikt voor iedereen die zijn (of haar) begeleidingswerk naar een hoger level wil brengen. Of dat nu gaat om mensen hun stem of verhaal te laten vinden, hun talent te laten leven of hun potentieel verder te ontwikkelen.

Er is geen speciale kennis vooraf vereist, deze opleiding sluit aan bij voor elk niveau van vooropleiding. Zeker weten of deze opleiding bij je past? Neem contact op voor een persoonlijke intake met Majlis.

Inschrijfvoorwaarden
Meer info vind je hier.

De benodigde theorie zal worden toegelicht waar nodig, onderzocht indien van toegevoegde waarde en in de praktijk worden toegepast. De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën.

Theorie opleiding tot Presentatietrainer en Presentatiecoach

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie
 • Embodied Learning
 • 4MAT-model
 • Fasenmodel

Inschrijven voor Opleiding tot Presentatietrainer en Presentatiecoach

"*" geeft vereiste velden aan

1Trainingsdata
2Gegevens deelnemer
3Factuurgegevens
4Betalingsopties

Stap 1 Selecteer trainingsdata

Anderen over deze opleiding

Mijn eigen rol

“Wat een reis is dit geweest. Ik twijfelde vooraf of het echt mijn ambitie was om anderen te leren presenteren. Tijdens de opleiding werd me duidelijk dat anderen leren presenteren veel meer omvat dan ik had verwacht.

Mijn eigen rol als trainer werd meer en meer helder. Het geloof in mijzelf en in wat ik allemaal te bieden heb, groeide. Deze opleiding neem ik mee voor de rest van mijn leven. Ik durf nu veel meer vanuit de kern te werken. Mijzelf laten zien als trainer en coach helpt mij enorm om passievol te kunnen werken. Mijn energie blijft maar stromen!”

Nathalie opleiding presentatietrainer presentatiecoach
Nathalie Barkmeijer (leefstijltraining en coaching)
Een stevige basis

“Tijdens de opleiding ben ik er vol ingedoken. Ik ben af en toe kopje onder gegaan, maar steeds weer boven gekomen. Dit was een fantastische 2-in-1 reis waarin ik heb ervaren hoe leuk ik het vind om mijn verhaal te delen. En daarnaast heb ik nu een stevigere basis voor mijn begeleiding. De theorie en sommige oefeningen heb ik direct toegepast in mijn 1-op-1 coaching. De basis voor een impactvolle training ga ik inzetten om webinars te maken.

Ik heb erg genoten van het hele traject. Majlis heeft zoveel kennis en ervaring in huis, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Haar voorbereiding is voelbaar, haar improvisatievermogen briljant. Een ontzettende aanrader!”

Mariska opleiding coach presenteren
Mariska van Dam (lichaamsgerichte traumatherapeut)
Presentatiecoach begeleidt cursist

Deelnemers over deze opleiding

De opleiding voor 2023 is reeds gestart

Vrijblijvend kennismaken

Vrijblijvend kennismaken

Het is natuurlijk mogelijk om tijdens een telefonische kennismaking met trainer Majlis te bespreken of de opleiding bij jou en jouw leerdoelen past. Stuur ons hieronder even een berichtje.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Start maart 2023

Speechen trainde Incompany bij o.a.

some

Adres

Postadres en coaching:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag mails met inspiratie rondom spreken en presenteren!

We wijzen je op ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up