fbpx
some

Post HBO professioneel Trainer

Vanuit de kern tevoorschijn komen

Inspirerende en erkende trainersopleiding waarin je leert trainen op zowel zichtbare als verborgen lagen van professionele en persoonlijke ontwikkeling. In deze opleiding gaat de ontwikkeling van je trainersvaardigheden hand in hand met je persoonlijke ontwikkeling als mens. Je komt zelf nog meer tevoorschijn en ontwikkelt je tot een trainer met impact.

In deze opleiding tot trainer leer je aan de hand van 5 leerlijnen. Aan de hand hiervan leer je effectieve trainingen te ontwikkelen die zowel onmiddellijk zichtbare vooruitgang als diepgaande transformaties mogelijk maken.

 • Jijzelf als mens en trainer
 • Structuur van een training
 • Trainingstechnieken
 • Effectief leerklimaat
 • Sprekersprincipes en -technieken

Deze trainersopleiding bestaat uit een unieke combinatie tussen persoonlijk werk, trainingsvaardigheden én de kunst van presenteren. Goed kunnen presenteren is goud waard als trainer. Wil je zelf ook training geven op het vlak van spreken? Volg dan de aanvullende module presenteren. Deze module ondersteunt trainers bij het tot bloei brengen van ieders verhaal.

Direct inschrijven
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest

Na de trainersopleiding

Na deze opleiding tot trainer heb je helderheid over jouw unieke aanbod en verhaal. Aan de hand van geleerde technieken, methoden en modellen krijg je opleidingsbehoeften helder. Je kunt een effectief trainingsprogramma onwikkelen en verdiepend trainen op identiteitsniveau.

Als professional én als mens heb je zelf persoonlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Het is makkelijker geworden om jezelf meer te laten zien en vanuit je eigen kern te trainen op boven- en onderstroom. Je beschikt over een supportgroep van gave gelijkgestemden mensen.

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Trainers
 • HR professionals
 • Loopbaancoaches
 • Life coaches
 • Presentatoren
 • Dagvoorzitters
 • Sprekerscoaches
 • Docenten
 • Leidinggevenden

Opleiding - trainster Majlis vertelt

De opleiding duurt 9 maanden. Daarin zitten 12 dagen opleidingsdagen. De trainingsdagen van deze opleiding worden ondersteund met huiswerkopdrachten, opdrachten samen met een buddy en intervisie met mede-deelnemers.

Wat leer je in deze opleiding?
De trainersopleiding is een praktijkgerichte opleiding waarbij je veel oefent in de rol van trainer. De opleiding is gebaseerd op veel verschillende theoretische kaders. Deze vinden samen hun weg in praktische oefeningen.
In deze opleiding ga je door een persoonlijk ontwikkelingsproces. Je werkt vanuit je persoonlijke casus naar je eigen unieke aanbod. Kortom je leert hoe je een training of een interventie moet ontwerpen en wat je te doen staat als trainer of coach.

Als onderdeel van de trainersopleiding ga je aan de slag met technieken uit de oosterse vechtkunst. Een effectieve manier om snel inzicht te krijgen in het contact met anderen. Zodat je direct aan de slag kunt met dat waar jij de meeste winst kunt behalen.

Brochure trainersopleiding
In deze opleiding wordt gewerkt middels 5 leerlijnen. Meer informatie hierover lees je in een brochure met de inhoud van de opleiding.

Module presentatietrainer
Door de opleiding aan te vullen aangevuld met de 4-daagse module presenteren wordt de opleiding een opleiding tot presentatietrainer. Deze module bestaat uit de training Spreekangst wordt Stemkracht en zorgt voor extra verdieping op het gebied van spreken en persoonlijk leiderschap. Je ziet alles wat je hebt geleerd in de praktijk. Daarbij raak je op een diepere laag je eigen weerstand, angten en blokkades. Deze kun je als bouwstenen in de opleiding gebruiken. 

 

De opleiding Post HBO professioneel Trainer: 5750,-

De losse 4-daagse module presenteren die bestaat uit de training ‘Spreekangst wordt Stemkracht’: 1495,- (gereduceerde prijs)

Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere en gezonde lunch. Betaling in termijnen is mogelijk.

INCLUSIEF: Telefonisch startgesprek met trainer Majlis vooraf aan de opleiding over jouw leerdoelen.
INCLUSIEF: Een jaar (5x) lang gratis deelname aan onze podium inspiratie-avonden om te oefenen en kennis op te frissen .
INCLUSIEF: Het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl).

SUBSIDIES
Er zijn deelnemers aan onze trainingen die gebruik maken van een subsidie. Op de website www.leeroverzicht.nl vind je een handige keuzehulp bij het vinden van mogelijke subsidies.

 

Trainer
Deze trainersopleiding wordt gegeven door coach en trainer Majlis Schweitzer. In deze opleiding combineert zij haar jarenlange ervaring op het vlak van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling met haar ervaring als presentatietrainer. Deelnemers geven Majlis gemiddeld een 9.7 op Springest. Naast Majlis staat coach en trainer Edward Kalisvaart. Edward heeft als gids 30 jaar ervaring op de teller in het begeleiden van (management) teams en leiderschapstrajecten.

Majlis en Edward trainers trainingsopleiding

Opleidingsdagen
De trainingsdagen  zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files). In maart 2024 plan je een startgesprek met Majlis om je persoonlijke doelen te bespreken. De opleiding tot trainer wordt afgerond met een examen en een eindpresentatie.

11 en 12 april (dag 1 en 2)
6 mei (dag 3)
10 juni (dag 4)
1 en 2 juli (dag 5 en 6)
9 en 10 september (opleidingsweekend dag 7 en 8, met overnachting)
7 en 8 oktober (dag 9 en 10)
11 en 12 november (dag 11 en 12)

Locatie
De opleiding vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Zelfstudie
Examenworkshops maken- 10 uur
Presentatie voorbereiden:- 2 uur
Persoonlijk statuut schrijven- 8 uur

Versneld NOBTRA trainer 
Deze opleiding is een door de NOBTRA gecertificeerde opleiding tot beroepstrainer. Na het afronden van deze opleiding, kan je in een verkort traject doorgroeien naar  Trainer NOBTRA. De NOBTRA is het beroepsregister voor trainers en trainers in Nederland.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Deze opleiding is gericht op professionals die zich in hun werk bezig houden met coaching en/of training. Geschikt voor iedereen die zijn (of haar) begeleidingswerk naar een hoger level wil brengen. Of dat nu gaat om mensen hun stem of verhaal te laten vinden, hun talent te laten leven of hun potentieel verder te ontwikkelen. We gaan ervan uit dat je bij de start HBO denk- en werkniveau hebt.

Zeker weten of deze opleiding bij je past? Neem contact op voor een persoonlijke intake met Majlis.

Inschrijfvoorwaarden
De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers (maximaal 16 deelnemers). Meer info over onze voorwaarden vind je hier.

De benodigde theorie zal worden toegelicht waar nodig, onderzocht indien van toegevoegde waarde en in de praktijk worden toegepast. De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën.

Theorie opleiding tot Presentatietrainer en Presentatiecoach

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie
 • Embodied Learning
 • 4MAT-model
 • Fasenmodel

Inschrijven voor Opleiding tot Presentatietrainer en Presentatiecoach

"*" geeft vereiste velden aan

1Trainingsdata
2Gegevens deelnemer
3Factuurgegevens
4Betalingsopties

Stap 1 Selecteer trainingsdata

Anderen over deze opleiding

Mijn eigen rol

“Wat een reis is dit geweest. Ik twijfelde vooraf of het echt mijn ambitie was om anderen te leren presenteren. Tijdens de opleiding werd me duidelijk dat anderen leren presenteren veel meer omvat dan ik had verwacht.

Mijn eigen rol als trainer werd meer en meer helder. Het geloof in mijzelf en in wat ik allemaal te bieden heb, groeide. Deze opleiding neem ik mee voor de rest van mijn leven. Ik durf nu veel meer vanuit de kern te werken. Mijzelf laten zien als trainer en coach helpt mij enorm om passievol te kunnen werken. Mijn energie blijft maar stromen!”

Nathalie opleiding presentatietrainer presentatiecoach
Nathalie Barkmeijer (leefstijltraining en coaching)
Een stevige basis

“Tijdens de opleiding ben ik er vol ingedoken. Ik ben af en toe kopje onder gegaan, maar steeds weer boven gekomen. Dit was een fantastische 2-in-1 reis waarin ik heb ervaren hoe leuk ik het vind om mijn verhaal te delen. En daarnaast heb ik nu een stevigere basis voor mijn begeleiding. De theorie en sommige oefeningen heb ik direct toegepast in mijn 1-op-1 coaching. De basis voor een impactvolle training ga ik inzetten om webinars te maken.

Ik heb erg genoten van het hele traject. Majlis heeft zoveel kennis en ervaring in huis, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Haar voorbereiding is voelbaar, haar improvisatievermogen briljant. Een ontzettende aanrader!”

Mariska opleiding coach presenteren
Mariska van Dam (lichaamsgerichte traumatherapeut)
Presentatiecoach begeleidt cursist

Deelnemers over de opleiding tot trainer

Startdatum 2024 - claim je plek!

Datum Locatie
start 11 april 2024 Amsterdam Direct Inschrijven
Vrijblijvend kennismaken

Vrijblijvend kennismaken

Het is natuurlijk mogelijk om tijdens een telefonische kennismaking met trainer Majlis te bespreken of de opleiding bij jou en jouw leerdoelen past. Stuur ons hieronder even een berichtje.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Speechen trainde Incompany bij o.a.

some

Adres

Postadres en coaching:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Ik ontvang graag inspiratie rondom spreken & presenteren in mijn mailbox!

We wijzen je op ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up