fbpx

STAP-budget: Volg een training
met € 1.000,- subsidie

Het STAP-budget is een regeling waarmee je met subsidie van de overheid scholing kunt volgen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te blijven ontwikkelen. Ook bij de trainingen (en de opleiding) van Speechen.nl kun je deze subsidie inzetten.

Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen met €1.000,- voordeel. Zo wordt het volgen van scholing voor jou extra aantrekkelijk.

Na2023 stopt het STAP-budget! Data in 2023 waarop je nog STAP-budget kunt aanvragen zijn 3 juli, 4 september en 1 november. We zetten alle info voor je op een rijtje.

Bekijk trainingen Reserveer met STAP-budget
20
Jaar ervaring
4000
+
Cursisten
4.9
Sterren in Google
9
+
Waardering Springest
Bijna gratis presentatietraining

Bijna gratis presentatietraining

Voor onze trainingen geldt dat jij (of je werkgever) naast de subsidie nog een deel bijbetaalt. Maar de training Presenteren vanuit zelfvertrouwen volg je met Stap-budget zelfs bijna kosteloos.

Deze training komt met btw erbij net boven de €1.000,- uit. Zelf hoef je nog maar €149,50 te betalen. Je volgt dus bijna voor niets een training. Een training die van heel veel waarde voor je gaat zijn! Een no-brainer dus.

Welk bedrag betaal ik zelf?

Welk bedrag betaal ik zelf?

Als je een training volgt met STAP-subsidie ontvang je van ons een factuur voor het restbedrag van de training. Dat is de prijs van de training incl. BTW min de subsidie van €1.000,- De bedragen zie je hiernaast.

STAP-budget aanvragen in 4 stappen

Neem een kijkje in ons overzicht met trainingen en kies een training of opleiding waarvoor jij je STAP-budget wilt inzetten.

Schrijf je in voor een presentatietraining met STAP-budget.

Na jouw reservering en de bevestiging van de startdatum ontvang je van ons via de mail een bevestiging met een aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig tijdens het aanvraagproces van het STAP-budget.

Vraag het STAP-budget aan op 3 juli (1ste dag van het nieuwe tijdsvlak). Let op: het budget is steeds binnen een paar uur op.

De meeste kans maken? Ga ruim vóór 10:00 uur naar de website van STAP UWV. Daar log je in met je DigiD. Als je klikt op ‘Aanvragen STAP-budget’  kom je om 10.01 in een wachtrij terecht. Ververs je browser niet meer tot je aan de beurt bent.

Wanneer UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, ontvang je van ons een definitieve bevestiging. Dan kun je je verheugen op de start van je training.

Je ontvangt van ons een factuur voor het restbedrag. Het restbedrag is de prijs van de training of opleiding  incl. btw minus de subsidie van €1.000,-

Wat kan ik direct al regelen?

Stap 1 en 2 kun je nu al regelen. Als je eruit bent welke training je wilt volgen, dan kun je je hier een reservering voor maken. Je ontvangt dan vast een aanmeldbewijs van ons. Je bent dan helemaal klaar om bij de start van het nieuwe tijdvak direct STAP-budget aan te vragen bij UWV.

Data STAP-budget 2023

Tijdvakken

Er wordt gewerkt met tijdvakken. Per tijdvak is een gelijk deel van het totale subsidiebedrag beschikbaar. Als het budget van een tijdvak op is, dan kun je bij start van het volgende tijdvak opnieuw een aanvraag doen.

STAP-budget wordt alleen toegekend door UWV indien de training of opleiding minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende tijdvak start. Check het bovenstaande overzicht.

Veel gestelde vragen over het STAP-budget

Hoe vraag ik het STAP-budget aan bij UWV?
 

STAP-budget aanvragen is heel gemakkelijk. Via Speechen.nl maak je een reservering voor de opleiding van je keuze. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je jouw subsidie online aan bij UWV via www.stapuwv.nl. Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit op maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur.

Goed om te weten!
De vraag naar STAP-budget is groot en op = op. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Ga ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’ en ververs je browser niet meer. Als je je hebt aangemeld voor je opleiding, ontvang je van ons per mail alle informatie die je nodig hebt om je aanvraag in te dienen bij UWV.

Je kunt op het STAP-portaal inloggen met je je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze aan op DigiD.nl. Doe dit op tijd, het kan 5 dagen duren voordat je je DigiD ontvangt.

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, maken wij je inschrijving definitief. UWV betaalt je opleiding dan rechtstreeks aan Speechen.nl. Het bedrag dat boven de €1.000,- uitkomt, betaal je zelf (of bijvoorbeeld je werkgever).

Let op: de prijzen op onze website zijn exclusief btw. Er komt nog 21% btw bovenop de getoonde prijzen.

Geen zorgen! Je zit nergens aan vast. Je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. Gebeurt dit niet, dan kun je je aanmelding kosteloos annuleren. 

Je kunt ervoor kiezen om in een later aanvraagvak opnieuw te proberen om STAP-budget aan te vragen. Je kunt ook afzien van het volgen van de opleiding of training. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opleiding alsnog zonder subsidie volgen.

Is je opleiding of training duurder dan €1.000 euro? Dan is het restbedrag in principe voor eigen rekening. Wil je werkgever (of een andere partij) een bijdrage leveren aan deze kosten? Dat kan! We splitsen de factuur dan voor je op in een deel STAP-budget en een deel overig.

Let op: de prijzen op onze website zijn exclusief btw. Er komt nog 21% btw bovenop de getoonde prijzen.

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt. Het maakt voor de toekenning van deze subsidie niet uit of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent.

Jazeker! Het STAP-budget is bestemd voor iedereen die werkt of werk zoekt. Ook als zzp’er kun je dus STAP-budget aanvragen.

Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur. We raden je aan om ruim van tevoren (vóór 10:00 uur) naar www.stapuwv.nl te gaan en te klikken op ‘Aanvragen STAP-budget’. Je wordt dan om 10:00 direct aan de wachtrij toegevoegd. Wanneer je pas om 10:00 uur inlogt, is er een grote kans dat het STAP-budget op is voordat je aan de beurt bent. 

Ga dus zo vroeg mogelijk naar www.stapuwv.nl, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’. Let op: bij drukte kan er een digitale wachtrij zijn bij het STAP-portaal. Is dit het geval? Sluit je venster of browser dan niet af.

Bij Speechen.nl volg je de training Presenteren vanuit zelfvertrouwen bijna voor niks. Deze training komt met btw erbij net boven de €1.000,- uit. Zodat je zelf nog maar €149,50 hoeft te betalen.

Voor 2023 zijn de data van de aanvraagperiodes bekend. Dit zijn:
• 2 januari 2023 t/m 27 februari 2023 (dit tijdvak is komen te vervallen)
• 28 februari 2023 t/m 30 april 2023
• 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
• 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
• 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
• 1 november 2023 t/m 31 december 2023

Het STAP-budget kan steeds op de eerste dag van het tijdvak aangevraagd worden. Dus op 28 februari, 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november.

STAP-budget wordt alleen toegekend door het UWV indien de opleiding of training minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak start.

1. Heb je nog geen STAP-aanvraag gedaan bij het UWV of is jouw STAP-aanvraag afgekeurd? Dan kun je kosteloos annuleren. Stuur dan een mailtje naar info@speechen.nl of neem telefonisch contact met ons op.
2. Heb je een STAP-aanvraag gedaan bij het UWV maar is jouw subsidie nog niet toegekend? Trek dan jouw aanvraag in bij het UWV en neem contact met ons op. Je kunt jouw aanmelding bij ons dan nog kosteloos annuleren.
3. Heb je een STAP-aanvraag gedaan bij het UWV en is jouw STAP-budget toegekend? Dan gelden onze reguliere (annulerings-)voorwaarden. Zie deze pagina voor onze voorwaarden. Stuur dan een mailtje naar info@speechen,nl.

some

Adres

Postadres en coaching:
P. Lieftinckstraat 16
1067 VX Amsterdam

Trainingslocatie:
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag mails met inspiratie rondom spreken en presenteren!

We wijzen je op ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
up