Oh heerlijke zomer

Contact is de sleutel tot goed presenteren

 

Wilgen langs de dijk van Wijk naar Amerongen

Wilgen langs de dijk bij Amerongen

Ohh heerlijke zomerdag! Onderaan de dijk lig ik zomaar in het gras. Kijk ik naar de wilgen in de uiterwaard. De koeien in de wei kijken naar mij. De warmte voelt weldadig, het schiet niet op schetsboek op mijn schoot, mijn potlood rust lang. Kijken, kijken, kijken. Kun je dit tekenen? Rust op aarde, rust in mijn hart. Deze nieuwsbrief als zomergroet en samenvatting. Waar gaat het nou eigenlijk om bij presenteren?

  • Mijn kernboodschap moet duidelijk zijn.
  • Ik moet verstaanbaar zijn.
  • Ik moet er zelf helemaal in geloven.

Dit trio vertaalt zich in een duidelijk en enthousiast verhaal. En dan nog ben je er niet helemaal. Contact, daar begint het mee, dat is de sleutel naar succes. Als er contact is, kan ik mijn verhaal gaan delen. Hoe bereik je dit contact?

  • Vragen stellen en vragen laten stellen.
  • Je kwetsbaar opstellen.
  • Het bij jezelf houden.
  • Zorgen dat het veilig en vertrouwd is.

Veilig en vertrouwd: beetje humor, snufje herkenning, ruimhartig met erkenning, flinke scheut bescheidenheid en helpen, je publiek helpen. Goed roeren, wat verse kruiden erbij, ohh heerlijke geur. Een beetje peper nog misschien? Vergeet Powerpoint, leer presenteren! Dag lezer, fijn dat u aan uw presentaties werkt. Ik wens u een prachtige zomer. Hartelijke groet, Roeland Schweitzer PS. Wat wij trainen staat ook in deze TED-voordracht van Julian Treasure (10 minuten): https://www.youtube.com/watch?v=eIho2S0ZahI Volgende nieuwsbrief eind augustus.