Je kern ontwikkelen.

Majlis Schweitzer

Majlis Schweitzer

 

 Majlis Schweitzer

In 2008 begon Majlis Schweitzer (1980) aan haar weg om presentatietrainingen te gaan geven. Vader Roeland vond haar nog jong en onervaren en maakte een lijst met eisen waaraan ze eerst moest voldoen. Majlis ging aan de slag en zette door. Ze leerde veel meer en werd op sommige vlakken een stuk beter dan pappa, zodat vervolgens ook pappa weer verder ging leren. Majlis heeft ruimschoots aan alle eisen voldaan en is intussen een geweldig opgeleide en ervaren trainer / coach. Ze heeft zelf bovendien veel gepresenteerd, voor grote zalen, over haar eigen bedrijf de Kerncentrale, waarmee ze het begrip Kernkunde in de wereld zet.

Vanaf najaar 2012 ging Majlis meelopen met de trainingen van Speechen.nl en op 27 juni 2013 gaf Majlis haar eerste eendaagse presentatietraining. Majlis scoort exceptioneel hoog in de evaluaties van haar trainingen en ook in onafhankelijke reviews.

‘Ze kan het, ze begrijpt het proces, het ritme van zo’n training, ze kan de energie van de groep sturen en een optimaal werkklimaat realiseren.’
‘Goed en betrokken. Je mag trots zijn’, aldus kinderboekenschrijfster Helma Camp tegen vader Roeland.

Majlis maakte in 2018 over zichzelf het filmpje ‘Laat ik me zien”.

Op weg naar de leukste versie van jezelf.

Het presenteren begon voor Majlis al op jonge leeftijd bij het Nivon waar ze jongerenkampen ging leiden. Hier heeft ze al heel wat ervaring opgedaan in het werken met groepen. Op de Hogeschool InHolland in Amsterdam leerde ze het organiseren van evenementen.

Majlis organiseerde vervolgens jongerenactiviteiten bij het Nivon en ze ontwikkelde het festival Ontpop in de Westergasfabriek. Ze werkte haar eerste eigen trainingssystemen uit, onder andere een spel met een ingebouwd stappenplan, zodat je niets vergeet bij de realisatie van je project.
Na haar Nivon-jaren ging Majlis opnieuw studeren: practioner-NLP, Master-NLP, coach en in 2016 trainer op identiteitsniveau bij Phoenix Opleidingen.

Majlis heeft bovendien een eigen bedrijf, de Kerncentrale waar ze het door haar ontwikkelde vak Kernkunde leert aan wie het leren wil. Ook heeft ze een game ontwikkelt, die je helpt bij het vinden van je kernkwaliteiten. Op de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft Majlis samen met Ellen Kuipers de Startacademy van de grond getild. Studenten krijgen hier een programma om de beste studiekeuze te maken.

Gezin (man en drie zonen), bedrijf, opleiding, trainingen. Majlis heeft een druk leven. Waarom dan ook nog eens trainingen geven bij Speechen.nl?

‘Leren presenteren is voor iedereen de moeite waard, het is zo basic en tegelijkertijd fundamenteel over wie je bent en wat je doet. Het hoort ook bij Kernkunde dus deze trainingen passen helemaal bij wat ik doe.’

Majlis wil ook graag haar kennis en vaardigheden scherp houden en delen. De uitwisseling met mensen uit verschillende branches en organisaties helpt hierbij. Het programma van Speechen.nl nodigt ook uit om elkaar te ontmoeten. Bovendien vindt ze het heerlijk mensen op weg te helpen met een betere en leukere manier van presenteren.

Een filmpje over Roeland en Majlis uit 2016.