Training
‘Goed leren presenteren’

Leer in drie dagen authentiek spreken met impact

Iedereen kan goed leren presenteren. Na deze training spreek je onderscheidend en overtuigend voor een groep. Je durft jezelf te zijn en weet dat je kunt vertrouwen op je improvisatievermogen. Interactie met het publiek gaat je gemakkelijk af. Je weet te inspireren met jouw verhaal.

De training Goed leren presenteren is onze meest complete presentatietraining. Er is voldoende ruimte om je de basis presentatievaardigheden helemaal eigen te maken. We besteden daarnaast uitgebreid aandacht aan technieken en persoonlijke aandachtspunten die jouw presentatie van goed naar geweldig brengen.

Na de training goed presenteren

 • Overtuig je met een gestructureerd en pakkend verhaal
 • Spreek je met meer zelfvertrouwen en vrijheid
 • Raak je mensen echt met jouw verhaal
 • Ga je goed om met (eventuele) zenuwen en belemmerende gedachten
 • Presenteer je bovengemiddeld goed

Situaties waarin je resultaat zult zien

 • Succesvol spreken in het openbaar
 • Vergaderingen – ideeën inbrengen in of voorzitten
 • Inspirerende (netwerk)gesprekken voeren
 • Intern een plan of project presenteren
 • Online presenteren
 • Een groep overtuigen en omgaan met weerstand

“Ik heb met zeer veel plezier deelgenomen aan deze training. Presenteren gaat bij mij op het werk over veel vakinhoud. In deze training heb ik juist geleerd hoe belangrijk de andere kant van het presenteren is, het presenteren van jezelf. Een training met een laagdrempelige opzet, een goede sfeer en boordevol oefeningen met nieuwe technieken.”

– Martijn (Beleidsmedewerker) –

Drie dagen: €1070,- exl. btw

Werkwijze
Tijdens de trainingen van Speechen.nl staat oefening voorop. Wij geloven dat het echte succes van een goede presentatietraining zit in oefenen in een groep en het krijgen van feedback. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt, juist door steeds kleine stappen te nemen.

Onze enthousiaste en deskundige trainers creëren een veilige omgeving binnen de kleine groepen waarmee ze trainen. Je oefent met de input die je zelf inbrengt. Op deze manier kun je al tijdens deze training je volgende presentatie voorbereiden en aanscherpen. Mensen zullen geboeid aan je lippen hangen.

Corona
Uiteraard staat de veiligheid van deelnemers en trainers bij onze trainingen voorop. We hebben op een rijtje gezet hoe we dat doen.
Meer informatie

 

Kies je trainingsdagen en claim je plek!

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen die presentaties geeft, vergaderingen voorzit, ideeën wil inbrengen, regelmatig voor een groep staat of (netwerk)gesprekken voert. Het is niet van belang hoeveel ervaring je hebt met spreken in het openbaar (de leerdoelen zijn immers persoonlijk).

Voor wie niet?
Als spreekangst echt een issue voor je is, adviseren wij onze training Spreekangst wordt Stemkracht. Het programma komt voor een groot deel overeen, maar er is in deze training extra aandacht voor het omgaan met spreekangst. Spreekangst hoeft goed presenteren niet in de weg te staan.

Dag 1: Basis presentatievaardigheden.
Je krijgt inzicht in de balans tussen een efficiënte voorbereiding (inclusief mindmapping) en het loslaten daarvan. Je ervaart de impact van focus vooraf middels een warming-up en aandacht voor een juiste ademhaling. Je verkent de invloed van je stem, je houding en de plek op het podium. De rol van natuurlijk leider innemen, rust inbouwen en een logische opbouw van een presentatie (ook zonder Powerpoint/Prezi). Je onderzoekt het belang van contact met je publiek en de dynamiek van interactie. Je oefent met luisteren en feedback geven. Improviseren en Storytelling.

Dag 2: Presentatieskills aanscherpen
Je gaat aan de slag met het belang van beweging en gebruik van het podium. Je oefent met metaforen en anekdotes en verschillende structuren voor de opbouw van je verhaal. Je weet na deze dag hoe je je kernboodschap als kapstok gebruikt. Hoe de dynamiek bijdraagt aan een goede presentatie en hoe je pathos, ethos en logos als bouwstenen gebruikt. Ook online presenteren komt aan bod. Je oefent aan de hand van jouw eigen presentatie. Deze kun je dus direct aanscherpen.

Dag 3: De diepte in
Je krijgt inzicht in hoe je effectief kunt overtuigen, hoe je staat voor je verhaal en spreekt vanuit je hart. Extra aandacht is er voor het omgaan met weerstand. Hoe je je publiek raakt en geboeid houdt. Je ervaart de kracht van duo-presentatie; wat is het effect van samen op het podium staan. Ook oefen je deze dag met jouw eigen presentatie. Aan het einde van de dag is je eigen verhaal glashelder. Applaus gegarandeerd.

De investering voor deze driedaagse training is €1.070,-
Dit is exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

EXTRA: Een jaar lang gratis deelname aan de aanscherpavonden om te oefenen en je kennis op te frissen (5x per jaar). Ter waarde van €250,-

EXTRA: Je ontvangt het handboek ‘Presenteren is een feest’, bestseller van Roeland Schweitzer (de grondlegger van Speechen.nl). Ter waarde van €21,-

Locatie:
Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Een inspirerende en ruime locatie die bestaat uit een grote foyer met een eigen theaterzaal. Voldoende betaalbare parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het OV.

Corona
Meer informatie over hoe we veilig trainen lees je hier.

Prijs:
€ 1070,- exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch.

Tijden:
De trainingsdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 uur (gunstig qua files)

Garantie:
Wij staan voor de kwaliteit van onze presentatietrainingen. Onze klanten zijn enthousiast. Vandaar dat we met een gerust hart garantie geven op de kwaliteit ervan.

Voor bedrijven:
Deze training geven we ook in-company.

Inschrijfvoorwaarden:
Meer info vind je hier.

Trainers:
Onze ervaren trainers zijn NOBTRA gecertificeerd

De basis van onze trainingen ligt naast onze jarenlange ervaring ook in diverse theorieën:

 • Deep Democracy
 • Theory U
 • Transactionele analyse
 • Systemische perspectieven
 • NLP
 • Stemexpressie
 • Motivatietheorie van Alderfer
 • Sprankmodel
 • Graveslevels & spiral dynamics
 • Tao Tse Chjing
 • Mindfullness
 • Groepsdynamica volgens Tuckman
 • Gestalttherapie

De training geeft je inzicht en zelfvertrouwen en gaat stapsgewijs te werk. Persoonlijk als zeer prettig ervaren en ik zal deze training ook aanbevelen bij anderen. Ik weet dat ik het geleerde zeker met mij mee zal dragen."
Raymond (Directeur)

Deze training vindt plaats in Black Cat Theatre in Amsterdam.
Een inspirerende locatie die bestaat uit
een grote foyer met een eigen theaterzaal.