Het juiste verhaal excellent vertellen.

Story telling, je verhaal, de regie en je presentatie

Story telling. Het juiste verhaal echt goed vertellen, dat moet je leren. Dat kun je leren. Beeldend, goed getimed, goed geregisseerd, met een goede spanningsopbouw en een krachtig slot. Een spreker met een geweldig verhaal.

Tweedaagse training
6 en 13 april

Sommige mensen kunnen het, story telling. Dominees, priesters, leraren, guru’s, charismatische leiders. Jij kunt het ook. Een leerweg misschien, want je kunt het leren.

Ook in onze andere presentatietrainingen is story telling belangrijk. Deze toegespitste training story telling gaat echter puur over het ontwikkelen van jouw verhaal of het verhaal van je organisatie. Er valt veel over te leren en te oefenen. Twee dagen samen aan jouw verhaal werken. We gaan luisteren, slijpen, oefenen, repeteren, ontwikkelen, verbeelden, verbinden, regisseren en ruimtelijke presentatietechnieken inzetten.

Waarom eigenlijk in het Engels? Story telling?
Het is gewoon goede verhalen vertellen.
Het is een heel goed verhaal heel goed vertellen.
Klinkt ‘verhaal’ te soft? Te slap? Dan kom ik even ‘verhaal halen’.
Een goed verhaal gaat ook over sterke taal. Mooie taal.

Een goed verhaal komt binnen als een helder licht.

Het verhaal van je organisatie

Natuurlijk heeft iedere organisatie ook een verhaal. Een geschiedenis, een missie, een reden van bestaan. In principe moet dat aansluiten bij jouw persoonlijke verhaal. Daarom werk je er, of daarom ben je bij die organisatie betrokken. Een goed vertelde ‘corporate story’ is dan ook een mix van het verhaal van de verteller en van de organisatie.

Story telling, jouw verhaal

Eerst werken we aan de kunst om je verhaal goed helder te krijgen. Compleet en compact. Eerlijk, open en kwetsbaar, want anders werkt het niet. Dit gaan we opzoeken en scherp krijgen. De reis van de held, jouw reis met jezelf als held, dat hebben we nodig.

Waarom doe je wat je doet? Wat wil je echt? Wat is je droom? Basisvragen in coaching en in een goed verhaal. We willen het weten. Waarom vertel je dit verhaal? Waar kom je vandaan? Wat is je weg? Pas als we dit begrijpen, kunnen we met je mee. Waarom, wat, hoe, waartoe. Vertel het en je verhaal komt al op gang.

De reis van de held
Google er maar op. De reis van de held is ook jouw verhaal. Odysseus, Jezus Christus, Jeanne d’Arc, Florence Nightingale, Nelson Mandela, John Kennedy, Martin Luther King en vele andere groten der aarde maakten ‘de reis van de held’ in een extreme vorm. Ieder mens maakt deze reis, in het klein of groter, dat maakt niet uit. Alles lijkt mis te gaan. Dan, op de bodem van de put, zie je het licht en ga je op weg. De reis naar het beloofde land. Wat was het dieptepunt? Wat heb je overwonnen, wat heb je geleerd van je blunders? Ook dit verhaal hebben we nodig. Het geeft ons moed en helpt ons in onze donkere dagen en uren.

Story telling, de regie

Alle professionals repeteren, met een regisseur. Zodra je verhaal er is, kunnen we aan de presentatie gaan werken. Hoe klinkt het? Hoe ziet het eruit? Misschien kan de volgorde beter, de spanningsopbouw? Herhalingen hebben soms zin, ritme, klank, articulatie, beweging. Tot het fonkelt en knettert en de vonken er van af springen.

Story telling, je presentatie

Uiteindelijk moet jij het doen. Jij moet straks het verhaal brengen op de podia die je treft. Wat heb je nodig om dat goed te kunnen, mentaal, fysiek. Met statuur en allure. Fascinerend en overtuigend. Met de magie van een echt verhaal.

Resultaat:

Na afloop van de training is je verhaal helder en kun je het op een unieke manier brengen, beeldend, goed getimed en met een glasheldere boodschap die niet snel wordt vergeten. Jouw verhaal staat als een huis.

Doelgroep:

Mensen die hun verhaal een aantal keren willen vertellen:

  • Ondernemers, teamleiders en managers, voorzitters die regelmatig presenteren.
  • Iedereen die regelmatig op pad gaan met een presentatie.
  • Woordvoerders van organisaties.
  • Mensen met een missie.

Een goede presentatie is goud waard. Orders, relaties, nieuwe klanten, imago, branding, continuïteit, zelfvertrouwen. Resultaat. Zeker als je het verhaal vaker houdt, loont het meer dan de moeite om het verhaal goed uit te werken, hardop te repeteren, met een regisseur erbij  en het een aantal keren te presenteren.

Voorwaarden voor deelname:

Je moet al een beeld hebben over wat je ongeveer wilt vertellen. We gaan samen aan de gang met het hoe, plus het waarom en het waartoe. We voegen voorbeelden en anekdotes toe en sleutelen met jou aan het geheel tot het klinkt als een klok. Uiteraard werken we ook aan de manier waarop je presenteert. Wel is het fijn  als je al wat ervaring met presenteren hebt.

Trainer Bente Jonker of Roeland Schweitzer

Deze training story-telling wordt gegeven door Bente Jonker, ervaren trainer, toneelspeler, toneelregisseur en schrijver. Soms geeft Speechen.nl oprichter Roeland Schweitzer de training. Soms wordt de training samen gegeven, dit hangt van het aantal deelnemers af.

Bente gaat er met al haar kennis, inzicht en vaardigheden tegenaan om van jouw verhaal in een aantal stappen een ijzersterk verhaal te maken. Je oefent voortdurend en leert om jouw verhaal, prachtig vertolkt, volstrekt overtuigend neer te zetten.

Twee dagen waarin veel gebeurt. Je krijgt je verhaal scherp, je leert om het spannend te vertellen op een manier die bij jou past, zodat je het na afloop van de training ook echt kunt. Dit heb je voor jezelf en de groep bewezen met je slotpresentatie.

Maximaal aantal deelnemers 16.

Data: 6 en 13 april 2018

Locatie: Ritmeesterfabriek Veenendaal

Kosten all in, twee dagen: € 760,- excl 21% btw
(Zaalhuur, trainer, catering, lunches, studieboek,certificaat)