Driedaagse training presenteren

Spreekangst wordt stemkracht

In drie dagen leert u goed, vrij en zelfs met plezier presenteren.

In een veelzijdig programma oefent u zelf voortdurend aspecten van presenteren. Met kleine stappen vooruit. Het gaat onder meer om rustig, ontspannen, dynamisch, improviserend, voorbereid, ruimtelijk, samen, interactief, levendig en met plezier presenteren.
We besteden ruim aandacht aan de emotionele kant van presenteren. Wat helpt om net zo vrij te praten als thuis? Spreekangst, waar komt het vandaan? Plankenkoorts? Daar sta je verstijf van angt, midden op een groot podium.Hoe krijg je je verhaal losser, levendiger?  Onze stemexpressie-oefeningen helpen je hierbij stap voor stap.

U leert om uw eigen verhaal te vertellen, u leert er mee spelen en u leert om op uzelf te vertrouwen. Techniek, inhoud, structuur, lichaamstaal, stemgebruik, alles komt aan bod.

In de loop van deze drie dagen durft u steeds meer. Door de vele verschillende invalshoeken vindt u uw eigen weg. Mooi en overtuigend. Na de training kunt u bovengemiddeld presenteren en u kunt overweg met het restant aan spreekangst dat u mag houden. Overigens zegt ‘bovengemiddeld’ ook iets over het gemiddelde presentatieniveau -)

Driedaagse training, of tweedaagse?

Naast deze driedaagse training bieden we ook een tweedaagse training, Presenteren vanuit zelfvertrouwen en voor haastige lieden een eendaagse training Rust in je presentatie.
Een opleiding op een toneelschool duurt jaren, dat is niet voor niets want er valt heel veel te leren. Over het podium, je plek, de rollen die je hebt, de manier waarop je spreekt, je verhaal, hoe je het kunt overbrengen, allemaal aspecten die ook bij presenteren spelen.

De tweedaagse training biedt tools om je zelfvertrouwen tijdens je presentatie te vergroten. De driedaagse training focust nog meer op samenwerking, stemgebruik en spreekangst.

Drie dagen is, heel simpel, net een dag extra om nieuwe patronen te oefenen. Iedere oefening brengt meer ervaring, begrip en diepgang. Zes dagen kan ook. Stof genoeg. We geven ook geregeld vervolgdagen voor mensen die al een training hebben gevolgd.

Stemexpressie versterkt uw zelfvertrouwen.

De oefeningen met stem en klank vormen een belangrijke dimensie van de trainingen. Ze zorgen ervoor dat u uzelf steeds beter durft te laten horen. Tegelijkertijd leert u hierdoor om beter te luisteren en meer aanwezig te zijn. Hierdoor groeit uw zelfvertrouwen en uw natuurlijk leiderschap. Spreekangst wordt geleidelijk aan trots, moed en plezier om jezelf wel te laten horen. Stemexpressie was voor Roeland Schweitzer ooit de openbaring in zijn eigen zoektocht. Het is een prachtige benadering en een krachtig instrument, vreemd eerst én heel bevrijdend. U ontdekt de kracht van uw stem en hoeveel plezier het geeft om uw stem echt te gaan gebruiken.

Systemisch bewustzijn vergroot uw begrip

In de loop van de driedaagse training onderzoeken we ook het systeem waarin iedereen functioneert. Waar kom je vandaan? Je plaats en rol in het gezin vroeger bepaalt in belangrijke mate je gedrag nu. Door dit te begrijpen en te herkennen kun je je ontwikkelen tot een completer mens, meer jezelf met meer zelfvertrouwen.

De inzet van stemexpressie en elementen uit systemische opstellingen maken de trainingen ontroerend, onderscheidend en fundamenteel.

Als je blijft oefenen, dan wordt spreekangst stemkracht.

Tijdens de driedaagse training oefent u in kleine stapjes van relatief gemakkelijk naar steeds completer. U leert alert en constructief communiceren. Uw vermogen tot improviseren neemt flink toe en u ontdekt wanneer communicatie werkt. Uiteraard geldt dit ook voor uw eigen communicatie en uw presentaties.Tegenover uw spreekangst komt u heel anders te staan. Plankenkoorts wordt meteen aangepakt, want je oefent zelf voortdurend in een prachtige zaal met een flink podium.

We besteden veel tijd om de noodzakelijke rust in uw presentatie te krijgen. Er is gelegenheid om uw eigen presentatie meerdere keren te oefenen en te verbeteren.

Deze training wordt gegeven door Roeland Schweitzer

Programma

Dag 1: Werken aan rust in uzelf en in uw presentatie. Leren presenteren vanuit natuurlijk leiderschap. Basisbeginselen presenteren: houding, lichaamstaal, handen, ademhaling, stemgebruik, omgaan met de zaal, het veilig en vertrouwd maken zodat uw publiek kan gaan luisteren. De eerste stappen over het bereiken van interactie. Na afloop krijgt u het  cursusboek ‘Presenteren is een feest’.
Dag 2: Werken aan beweging in uw presentatie, want u neemt uw publiek mee ergens naar toe. Fysiek: lopen, plaats op het podium, lichaamstaal, bewegend stemgebruik, interactief presenteren, presentatiemodellen, begin en slot van je presentatie. Inhoudelijk, beeldend presenteren. Onderzoek: wat werkt en wat niet. Ruimte voor eig presentaties.
Dag 3: Samenwerken met uw publiek, want goed presenteren is samenwerken. Informatie delen ipv zenden, interactie. balans, het Sprankmodel voor communicatie. Door de combinatie van voortdurend zelf presenteren, de feedback hierover, gecombineerd met de gesprekken en oefeningen over communicatie, ontwikkelt u nieuwe inzichten over communiceren en uw eigen bijdrage hierin.

De voordelen

  • Kleine groep: maximaal acht deelnemers, minimaal drie.
  • Filegunstige tijden: aanvang 10 uur, einde circa 18 uur.
  • Prijs is inclusief cursusboek , lunches, koffie en thee.

Praktische informatie

Nog niet naar een training presenteren?

Andere trainingen van Speechen.nl: