Boekpresentatie met opdracht.

‘Op pad met de goden.’

Vorige week  woonde ik een boekpresentatie bij in het Instituut voor de Humanistiek in Utrecht. Anasuya Koopmans (met wie ik samen een Teamtraining aanbied, zie onderaan.) presenteerde haar boek ‘Op pad met de goden’. Reisverslag plus werkboek ineen. Haar uitgever Paul Quist vertelde dat er ook een Engelse editie verschijnt.

De presentatie was een interactief feestje, inclusief dansmoment. Na een inleiding mochten wij een getal roepen en daar hoorden een dia en een onderwerp uit het boek bij. Zo sprongen we kris kras door het boek. Leuk, levendig.

‘Op pad met de goden’ is een ongelofelijk boek over Anasuya’s reizen naar Noord en Zuid Amerikaanse culturen, naar Israël, Egypte en India. Anasuya had haar spirituele zoektocht meerdere malen bijna niet overleefd. Ze zei overigens dat ze niet zozeer religieus is, maar dat het  vooral gaat over de God in jezelf. Hier verbindt ze consequenties aan.Walk your talk.

In een confronterend en mooi slot van haar presentatie bleef ze ons vragen stellen over de inrichting van onze ideale wereld. Hoe zien onze banken eruit, onze winkels, onze autoleveranciers, onze legers, onze gezondheidszorg, ons bestuur, onze vluchtelingenkampen enzovoorts? Over deze onderwerpen wist ik lang niet altijd iets te zeggen, maar in de groepsgesprekken hierna zagen wij allemaal een eenvoudige, gelukkige wereld. Tot slot zei Anasuya: ‘Welkom, dan ben je nu co-creator.’ Naast haar werden we medescheppers van deze wereld. Uiteraard ieder vanuit onze individuele mogelijkheden. Dat leidde bij mij tot een (verder) versterkt bewustzijn, ja ik kan bijdragen aan onze wereld.

Meer over Anasuya

Meer over het boek

Meer over de Teamtraining die wij samen aanbieden