meer informatie over deze training

In-company presentatietrainingen

Help het hele team een stap vooruit

Een incompany training presenteren levert je organisatie veel op:

 • Deelnemers leren beter presenteren, interactief en levendig.
 • Teambuilding: team leert elkaar beter kennen en leert beter communiceren.
 • Team ontwikkelt een gemeenschappelijk verhaal. Storytelling.
 • De kernboodschap komt beter over.
 • Deelnemers leren improviseren en op een ontspannen manier omgaan met publiek.
 • Voorbereiding voor een presentatie wordt korter en beter.
 • Deelnemers oefenen duo-presentaties en leren om mensen te introduceren.

Speechen trainde ruim honderd bedrijven en organisaties

Sinds 2003 geven we incompany presentatietrainingen. Rechts onder op deze pagina staat een kleine selectie van de bedrijven die we hebben getraind. We komen graag naar jouw bedrijf of organisatie om de presentatie-skills met sprongen te laten stijgen.

Je kunt je training precies zo krijgen als je het wilt. Van een workshop van twee uur voor honderd mensen tot een complete presentatietraining van drie dagen. Van een verdiepingsdag tot een kennismakings-dagdeel.

In essentie bieden wij vier pakketten:
‘Spreekangst wordt stemkracht’ drie dagen, beknopte versie: drie dagdelen
‘Presenteren vanuit zelfvertrouwen’ twee dagen, beknopte versie: twee dagdelen
‘Rust in je presentatie’ een dag, beknopte versie: een dagdeel.
Storytelling twee dagen, basiservaring nodig, beknopte versie één dagdeel

Wil een team echt verder komen, dan adviseren we minimaal twee sessies van een dagdeel met een tussentijd. De training beklijft zo veel beter en er is ruimte voor verdieping.

Voordelen incompany teamtraining presenteren

 • Collectieve sprong vooruit, alle deelnemers maken stappen.
 • Ruimte voor maatwerk.
 • De training draagt bij aan teambuilding.
 • Na één halve dag is er al een verbetering in presentaties en sfeer in het team.
 • Na drie dagen presenteren alle deelnemers bovengemiddeld!
 • Er ontstaat een deskundige presentatiegroep in uw bedrijf.
 • Dit team kan ook anderen helpen met hun presentaties.
 • Zelfvertrouwen van de deelnemers neemt toe.
 • Vanaf vijf deelnemers is incompany goedkoper dan deelname aan een open training.

Wat leren je medewerkers?

 • De trainingen zijn puur praktijk. Oefenen en oefenen onder deskundige en veilige begeleiding, leren door doen. Er is ruimte voor eigen presentaties. Het gaat over effectief presenteren, inclusief opbouw, spanning, ritme, herhaling en effectieve theatrale handelingen.
 • ‘Rust in je presentatie’ is een sessie van een dagdeel of bij voorkeur een dag. Het gaat over voorbereiding, houding, plek, stemgebruik, improviseren en je rol als presentator. Alles komt kort en krachtig aan bod. Mensen realiseren zich na afloop wat er allemaal te leren valt rondom presenteren. Veel korte oefeningen, waardoor iedereen al flinke stappen maakt.
 • In de tweede dag / sessie is er meer aandacht voor zelfvertrouwen, uitstraling, stemgebruik, goed gebruik van het podium en het belang van interactie. De lessen van de eerste dag worden uitgediept en verder ingetraind. Iedereen oefent ruim voldoende om het spel goed te leren begrijpen. Je leert succesvol presenteren en we oefenen in storytelling.
 • In de derde dag / sessie krijgt presenteren diepgang en nuancering en is er voldoende ruimte voor de emotionele kant van de zaak zoals sfeer, klank en het omgaan met spreekangst en onzekerheid. Levendig stemgebruik is een belangrijk punt. Teambuilding komt hier het sterkst tot zijn recht. Storytelling krijgt de kans om goed uitgewerkt te worden.
 • De trainingen zijn in een beknopte vorm ook als dagdelen mogelijk.

Bewezen lesstof plus maatwerk

De incompany trainingen zijn een mix van bestaand programma en maatwerk. Aanpassingen aan product, dienst, organisatie of een komende gebeurtenis zijn vanzelfsprekend. Er kan worden gewerkt aan een specifiek verhaal en presentatie, storytelling. Dan moet je al wel iets weten van goed presenteren.

We geven presentatietrainingen in heel Nederland en het is mogelijk te kiezen voor middag plus avond, hele dagen, dagdelen en combinaties.
Bij de trainingen hoort het handboek ‘Presenteren is een feest’. Alle Nederlandstalige deelnemers ontvangen dit aan het einde van de eerste sessie. Er is tevens een Engelstalige samenvatting / hand-out beschikbaar.

Condities en prijzen

Er is veel mogelijk. We kunnen met meerdere trainers komen. Grotere groepen krijgen plenaire demonstraties en instructies om in kleinere subgroepen te oefenen. Centrale terugkoppeling zorgt dat het geleerde goed wordt gedeeld.

Als trainingsruimte hebben we minimaal een groot en leeg klaslokaal nodig, waar we ongestoord kunnen werken. Bij voorkeur een zaal buiten uw bedrijf, zodat de deelnemers zich kunnen focussen op de training. Bij grotere groepen hebben we ook subzaaltjes nodig.

De kern van ons bedrijf bestaat uit drie ervaren en deskundige trainers. Daarnaast beschikken we over eveneens bij ons opgeleide trainers, die we kunnen inhuren.

De kosten zijn afhankelijk van plaats, eisen, tijdsduur en groepsgrootte.
Vanaf € 1200,- per dagdeel en € 1950,- per dag, exclusief 21% btw.
Ons handboek ‘Presenteren is een Feest’ (11de druk!) kost € 21,-
Bij een training zijn 8 handboeken inbegrepen.
Prijzen zijn exclusief zaalhuur, reiskosten en catering en excl. btw.

Neem contact op voor overleg

Gebruik het aanvraagformulier of neem contact op met office manager Angelique Koppelman: 06 200 888 92 om te overleggen over je wensen en onze mogelijkheden.

Wij beschikken zelf over een ideale trainingslocatie in de Ritmeesterfabriek in Veenendaal. Deze kun je huren voor € 300,- per dag. De arrangementskosten zijn € 25,- per persoon per dag.