Fantasietaal. Pure oerkracht


 

Fantasietaal en fantasieklank, het is precies wat het woord zegt.
Klanken zonder woordassociatie, zonder rationele betekenis.
Dankzij de afwezigheid van betekenis komt er iets anders bovendrijven.
Dat is het gevoel in je klank. Wat zegt jouw klank? Hoe klink je?

Fantasietaal en fantasiezang zijn fascinerende manieren om beter te gaan presenteren.
Goede sprekers weten dat hier een kern ligt.
Je wordt er expressief, speels en levendig van.

Fantasieklank is een diamant op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Er is namelijk moed en kwetsbaarheid nodig om hier echt volledig voor te gaan. Al je weerstand los laten, de controle los laten. Er komt aan klank wat er komt.

Jouw fantasietaal vrij laten zingen, dat kun je leren door het te doen, oefenen in een groep.
Het is een prachtige ontdekkingstocht.
Met flinke drempels en een heerlijk resultaat.

Vrijheid, zelfvertrouwen, zeggingskracht.
En veel plezier.

Ziet het er vreemd uit? Overdreven? Voor een toekijker is het moeilijk om het spel te ervaren, hiervoor moet je het zelf doen.

Al direct als je fantasietaal gaat oefenen, er mee gaat spelen, krijg je te maken met allerlei belemmerende gedachten, met gêne, gaat dit wel werken. In het begin moet de trainer je heel erg ondersteunen, stimuleren en speelruimte aanreiken. Want je wilt eruit stappen. Je wilt gaan discussiëren over het nut en de betekenis. Je wilt terug naar je vertrouwde, veilige woordkader, je rationele denken. Je wilt controle houden. Hoe gek blijk je wel niet te zijn?

En daar komt de vrijheid, ik doe het gewoon, wat kan mij het schelen, de dijk is doorgebroken. Hierna kun je op een podium alles.

Is het een knop, of een proces?
Beide. Een knop, omdat het een mindset is. Een proces omdat je nieuwe neurale paden aan moet leggen, dat dit okay is, dat je hier wat aan hebt, dat klinken een heerlijke manier van zijn is.

Waar kan ik er mee aan de slag?.
Wij geven stemdagen die hierover gaan. Het zit in onze presentatietrainingen en je kunt googlen op Stemexpressie, Stembevrijding en Soul Voice.