Waarom geef ik deze mediatraining?

Mediatraining: de pers goed helpen!

Sinds 2005 geef ik full time trainingen presenteren. Ik ben heel gelukkig met dit werk, omdat het bijdraagt aan de persoonlijke groei van de deelnemers en daarmee aan onze wereld. De (regelmatige) vraag naar mediatraining wees ik eerder af omdat ik er een negatief beeld van had, namelijk journalisten om de tuin leiden. Hier ben ik, met journalistieke wortels, uiteraard op tegen.
In het voorjaar van 2015 ontmoette ik Willem Wansink opnieuw. Door hem veranderde mijn beeld over mediatrainng. We kennen elkaar uit onze studietijd, daarna realiseerde Willem een internationale journalistieke carrière. Hij wees mij op zijn belang als journalist om zo goed mogelijk geholpen te worden door een onbevangen en oprechte bestuurder/ manager / directeur. Iemand die niet bang is voor scherpe vragen en die ook journalisten in zijn informele netwerk heeft. Iemand die begrijpt wat een journalist wil en nodig heeft.

Samenwerken in goed vertrouwen met wederzijds respect
en inzicht en begrip voor elkaars posities.

Lange termijn relaties. Daar had Willem het over en zo had ik er nog nooit naar gekeken. Willem veranderde mijn standpunt, want hier was ik het helemaal mee eens. Als je een mediatraining zo’n uitgangspunt geeft, dan is het zelfs in het belang van journalist én bestuurder, omdat het over goede functionele en integere relaties gaat. Willem geeft hier al enkele jaren succesvol training in. Hij was op zoek naar een collega met een aanvullende expertise, iemand die mensen nog verder helpt met hun persoonlijke presentatie. Hier viel bij mij het kwartje. We aten juist een bakje kibbeling op het strand bij Kijkduin en keken elkaar aan. Zouden wij dat kunnen realiseren?
We gingen uiteen met huiswerk.

Het resultaat is een eendaagse, intensieve mediatraining, met feedback over camera-performance, met feedback vanuit journalistiek perspectief en met feedback over de presentatietechniek.
Ik ben er heel blij mee, want het is het beste aanbod dat ik me kan voorstellen.

Juli 2015
R.S.